• Se China Open på Eurosport Norge/Discovery+

Dermed står Ruud med ti seirer og ni tap på hardcourten i årets sesong. På alle underlag lyder statistikken 33 seirer og 18 tap.

Han fikk bank av Tomás Martín Etcheverry i det første settet, med 1–6 tap, men reiste seg utover i kampen og snudde til seier.

I et høydramatisk tredje sett gikk Ruud seirende ut etter tiebreak og sifrene 1–6, 7–5, 7–6 (etter tiebreak).

I kvartfinalen venter verdenstoer Carlos Alcaraz. De to har møtes tre ganger på ATP-touren, senest under US Open-finalen i fjor. Alcaraz har vunnet alle de tre tidligere kampene.

Etcheverry gikk knallhardt til verks og brøt Ruud allerede i åpningsgamet. Han så seg aldri tilbake og vant settet 6–1.

Situasjonen var snudd i det andre settet. Da spilte Ruud seg til to breakballer, men han trengte bare den ene. Dermed tok Ruud ledelsen 2–0. Etcheverry slo tilbake, men ble brutt igjen på stillingen 5–5 og dermed utlignet Ruud.

I det tredje settet måtte det tiebreak til for å skille de to. Ruud havnet tidlig bak men kjempet seg mesterlig tilbake og vant 9–7.

For cirka tre uker siden snakket Ruud ut om den turbulente sesongen i et intervju med VG. 24-åringen har riktgnok spilt seg til en finaleplass i French Open, men sammenlignet med de to foregående årene, har ikke resultatene stått i stil.

– Det har vært litt dårligere enn i fjor. Man kan ikke skjule det, da benekter man fakta. Men det har blitt litt for skuffende, litt for ofte. Det er en del tap jeg har møtt på som jeg gjerne skulle unngått. Jeg må ærlig innrømme og si det, sa Ruud til VG.

Nordmannen har tidligere uttalt at målsettingen for avslutningen på sesongen er å få en plass i ATP-sluttspillet. De åtte spillerne som har samlet sammen flest ATP-poeng gjennom sesongen får en plass der. For øyeblikket ligger Ruud på en 10. plass i det såkalte ATP-racet. Snarøya-mannen er derfor avhengig av en god rekke resultater for å få plass i sluttspillet i Torino.