– Beito henger nok i en tynn tråd. Ruka er fortsatt mulig, skriver Tiril Udnes Weng til VG.

Hun reiste hjem fra kvinnelandslagets høydesamling i italienske Livigno i starten av forrige uke. Langrennsløperen ble syk da hun kom hjem, og senere har hun fått påvist coronaviruset. 27-åringen opplyser at hun fortsatt ikke er blitt frisk.

Sesongstarten er nå usikker. Skisesongen begynner med nasjonal åpning på Beitostølen 17–19. november (på NRK) – og verdenscup i finske Ruka helgen etter (på Viaplay/TV 3).

Også Johannes Høsflot Klæbo har fått corona etter å ha vært i Livigno og er tvilsom til sesongstarten.

SYK: Arild Monsen til høyre, her fra en trening med Johannes Høsflot Klæbo under ski-VM sist vinter. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Herrenes landslag i både distanse og sprint er for tiden i finske Muonio. Sprinttrener Arild Monsen og Per Elias Kalfoss, sportslig toppsjef i langrenn, har fått påvist coronasmitte der og forlater samlingen onsdag, forteller landslagslege Ove Feragen til VG.

– Coronasmitte nå er blitt mer som en forkjølelse for de som er vaksinert, det er ikke samme dramatikken som for noen år siden. Men det gjelder å være smart og forsiktig. Vi tar forholdsreglene vi kan, sier Feragen.

Ingen utøvere er foreløpig smittet i Muonio. VG+ Sport sender sprint fredag, 10 km klassisk lørdag og 10 km fri søndag fra Finland i helgen.

BRAGD: Tiril Udnes Weng vant verdenscupen sammenlagt sist vinter. Foto: KIMMO BRANDT / EPA / NTB

Tiril Udnes Weng fikk sitt definitive gjennombrudd i verdenseliten sist sesong og vant verdenscupen sammenlagt. Nå forstår hun at folk vil ha høyere forventning denne vinteren.

– Jeg har selv høyere forventninger enn jeg hadde på denne tiden i fjor, men jeg forventer ikke at jeg skal gjenskape det jeg klarte i fjor heller. Så lenge jeg klarer å vise for meg selv at jeg holder et høyt nivå og kjemper om pallplasser, er jeg fornøyd, sier Udnes Weng.

Før coronasykdommen kom, var konklusjonen at oppkjøringen til den nye sesongen har vært «helt grei».

– Den kunne vært bedre, men jeg har nå fått trent, uten at jeg hundre prosent fornøyd.