– Jeg så at det kom fra utsiden. Folk forsøker å finne opp sånt bullshit, men stemningen i laget er veldig god. Alle vet hva rollen sin er, sier Verstappen før helgens løp i Texas, ifølge blant andre RacingNews365.

Denne uken har det blitt hevdet at Red Bull-sjef Christian Horner og rådgiver Helmut Marko skal være i en intern maktkamp.

Brasilianske Globo hevdet at det har vært turbulent hos Red Bull helt siden eieren Dietrich Mateschitz gikk bort for ett år siden.

Avisen hevder at Marko, som var Mateschitz’ høyrehånd, ikke lenger har like mye tillit nå som de thailandske deleierne har involvert seg mer.

Globo hevdet at «Christian Horner har ønsket Helmut Marko bort i lang tid». Det benekter Red Bull-sjefen.

– Uten Helmut hadde jeg ikke vært i den posisjonen jeg er i dag. Akkurat som de unge førerne han har gitt sjansen, ga ham meg en mulighet. Vi har alltid hatt et veldig sterkt og ærlig forhold. Det er selvsagt ting vi er uenige om fra tid til annen, men det tror jeg er sunt, sier Horner.

DISKUSJONER: Red Bull-sjef Christian Horner i prat med rådgiver Helmut Marko. Foto: MAXIM SHEMETOV / Reuters / NTB

Tidligere i år ble det bråk da Red Bull-rådgiveren havnet i trøbbel for sine kommentarer om Sergio Perez.

Det var etter Italias Grand Prix på Monza at Marko sa til Red Bulls egen TV-kanal ServusTV at «Perez er søramerikansk og ikke så fullstendig fokusert i hodet som Max Verstappen eller Sebastian Vettel».

Marko mottok en skriftlig advarsel fra det internasjonale bilsportforbundet (FIA) etter de kontroversielle uttalelsene.

– Det var ikke ment på den måten. Jeg mente at en meksikaner har en annen mentalitet enn en tysker eller en nederlender, sa Marko.

80-åringen la seg flat.

– Jeg vil be om unnskyldning for min støtende bemerkning og vil gjøre det helt klart at jeg ikke mener at vi kan generalisere om folk utfra land, rase eller etnisitet. Jeg prøvde å gjøre et poeng ut av at «Checo» har svingt i prestasjonene i år, men det var feil av meg å tilskrive dette til hans kulturelle arv.

Max Verstappen ble nylig verdensmester for tredje gang. Det er fortsatt fem løpshelger igjen av sesongen.