Det var i slutten av april at Ragnhild Mowinckel kunne dele nyheten om at hun er blitt forlovet med hennes mangeårige kjæreste Mathias Tangenes.

– Det var veldig hyggelig. Jeg følte at vi fikk 10.000 voksenpoeng med en gang. Jeg gikk fra å være en som tasser rundt i livet, til å nå tenke at «shit, nå ble jeg gammel», sier Mowinckel til VG.

Nå deler alpinisten detaljer om frieriet. Hun er spesielt glad over at det ikke skjedde på det særdeles «oppstilte» viset.

– Han fridde, og det var hjemme. Det var ikke noe «Flash Mob» i gaten, eller noe sånt. Det var jeg veldig, veldig, veldig glad for. Da hadde jeg dødd. Det var veldig koselig og veldig trivelig, og veldig passende for oss, sier Mowinckel.

Datoen for bryllupet er ennå ikke satt, men Mowinckel er klar på én ting:

– Det eneste jeg vet er at jeg ikke skal gifte meg i sesong. Det er enkelt og greit.

– Sommerbryllup?

– Nja, i alle fall «off season». Så får man se litt når og hvor. Det er litt av det man må gå gjennom nå, tenker jeg.

SPENT: Nå må Mowinckel balansere trening og skikarriere med planlegging av bryllup. Foto: Erik Flaaris Johansen / NTB

Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie er duoen som danner fartsteamet på kvinnesiden i alpint. Mowinckel har uttalt at OL i Beijing ble hennes siste OL, men nå frykter Lie at Mowinckel gir seg tidligere enn ventet.

– Jeg burde vært litt raskere på ringen der, enn kjæresten hennes, merker jeg nå. Selvfølgelig, forandringer kommer til å komme, men det er så kjipt, sier Lie til VG.

Begge har vært skadeplaget på ulike tidspunkter, men denne sesongen var den første de to virkelig kunne prestere godt og sammen.

– Jeg hadde virkelig håpet at vi kunne få mange år hvor vi kunne ha den duoen som man er oppvokst med, som Jansrud og Svindal, og Aamodt og Kjus. Det har vært drømmen min lenge, å ha et team hvor vi begge kjemper om topplasseringer, sier Lie.

TETTE: Kajsa Vickhoff Lie har dratt mye nytte av å ha Ragnhild Mowinckel på laget. Foto: Lise Åserud / NTB

– Kan du klare å holde henne på laget til OL i Cortina i 2026?

– Cortina er jo favorittstedet hennes, så jeg kan ikke skjønne at hun ikke vil dit. Jeg får bare få henne til å forstå hvor vanskelig det er etter ski. Prøve å være slik: «hva skal du gjøre», og så svarer hun «vet ikke», så må vi bare minne henne på det, sier Lie.

Hovedpersonen selv vil ikke svare på om når hun eventuelt setter en sluttstrek på karrieren.

– Jeg har alltid hatt spørsmålet: «hvor god kan jeg bli», og det har ennå ikke blitt besvart. Jeg tror fortsatt at jeg kan finne ut av det, og jeg kan bli bedre. Så da tar vi et nytt år, sier Mowinckel.