Didrik Tønseth tok NM-gull i terrengløp lang løype (10 kilometer) tilbake i 2018, mens han i 2019 ble nummer to bak Henrik Ingebrigtsen.

8. oktober i år stiller han igjen i NM i terrengløp og håper Henrik Ingebrigtsen, som nylig satte pers på 3000 meter med 7.34,80, også blir å se.

– Jeg håper å få revansje mot Henrik fra 2019, det er målet. Han setter jo perser om dagen, så jeg håper jeg har noe å komme med, sier Tønseth til VG.

Adressa har også omtalt Tønseths ønske om duell, men til den trønderske regionavisen sier Henrik Ingebrigtsen at han ikke vil stille og kommer med en kjølig melding til langrennsløperen.

– Han er ikke i noen posisjon til å utfordre noen som helst, sier Ingebrigtsen - som søndag brøt København Halvmaraton.

Tønseth erkjenner at nivået i norsk løping trolig er tøffere nå enn da han tok sine NM-medaljer i 2018 og 2019.

– Det blir artig å prøve. Nivået i Norge er høyt nå, jeg regner med å få juling og er spent, sier Tønseth og ler.

– Jeg håper å kunne kjempe om medalje, men det er mange som springer fort nå og har veldig bra tider. De har fått et løft, så jeg vet ikke helt hva jeg går til. Men formen er god.

MEST KJENT PÅ SNØ: Didrik Tønseth under femmila i Holmenkollen sist vinter. Foto: Geir Olsen / NTB

I oppkjøringen til en ny skisesong, løper han rundt 30 timer i måneden. Han lar seg inspirere av det norske løpere med Jakob Ingebrigtsen i spissen får til.

– Det er veldig inspirerende å se. Det Jakob gjør viser at det meste er mulig med god og lur trening, og en god dose talent, sier Tønseth.

Det norske distanselaget i langrenn har samling i Oslo den første uken i oktober, og sånn sett passer terrengløpet i Frognerparken i Oslo godt. Tønseth håper å få med seg landslagskollega Harald Østberg Amundsen.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå. Jeg synes det er gøy å løpe løp, så jeg har det i bakhodet. I så fall er det for å få en god økt og god konkurransetrening, sier Amundsen.

VIL SE AN: Harald Østberg Amundsen tar en avgjørelse nærmere på om han skal løpe NM i terrengløp i oktober. Her fra VM i Planica. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Skiløperen fra Asker imponerte med å løpe en 3000 meter i sommer på 8.22,00 under et arrangement på Bislett stadion i regi av langrennsløper Håvard Moseby (på rekruttlandslaget) og broren Erling.

Tønseth løp på 8.22,93 da langrennslandslaget og skiskytterlandslaget møttes til duell i juni.

Amundsen er klar på at Tønseth skal ha bedre sjanser til å hevde seg i NM i terrengløp.

– Vi langrennsløpere har ikke hatt fartsøkter i løping siden lenge før sommeren. Men Didrik har kapasiteten til å løpe fort og er rå på en tikilometer, men det står på å tåle farten. Vi langrennsløpere skulle nok også gjerne hatt en løype med litt mer bakker i, sier Amundsen.