Ifølge den svenske fotballjournalisten Josip Ladan skal Åge Hareide gjøre comeback som trener. Ladan skriver på Twitter tirsdag morgen at Hareide skal overta Malmö og trene klubben ut sesongen.

– Ikke noe er klart ennå. Kanskje senere i dag, sier Hareide til VG.

Malmö har kalt inn pressekonferansen 17.30. Det opplyser klubben selv på Twitter i tre-tiden.

Til Expressen sier Hareide at han ikke har en kommentar til spekulasjonene. Expressen skriver at de sitter på noen lignende opplysninger som Ladan, men at de ikke har fått det bekreftet.

– Jeg vil helst ikke si noe. Gjennom årene har jeg alltid hatt kontakt med folkene i Malmö, både spillere og trenere. Det er derfor jeg ikke vil kommentere noe. Som jeg jeg sa, så kan det oppfattes feil om jeg sier noe, sier Hareide til Expressen.

Til NRK bekrefter Hareide at han er interessert i jobben.

– Ja, så lenge det er et korttidsengasjement frem til VM. Hvis vi blir enige i løpet av dagen så er jeg det, sier han til NRK.

I CHAMPIONS LEAGUE: Sist Hareide var i Malmö fikk han blant annet lede den svenske klubben i kamp mot Real Madrid. Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Hareide bekrefter også til Expressen at han er interessert i en retur til treneryrket.

– Det har vært mange forespørsler. Om rett jobb kommer, så ja, selv om jeg ikke har vært på jakt etter en trenerjobb.

Ifølge Ladan vil ansettelsen bli bekreftet innen kort tid. Den tidligere RBK-aktuelle treneren Milos Milojevic fikk sparken i Malmö i juli.

Aftonbladet skriver at ifølge deres opplysninger kan Hareide allerede på torsdag lede Malmö, i gruppespillkampen mot Braga i Europa League.

Malmö ligger på en syvendeplass i Allsvenskan, 11 poeng bak serieleder Häcken - som trenes av Per-Mathias Høgmo.

GA SEG I FJOR: Åge Hareide forlenget ikke kontrakten med Rosenborg i fjor. Men nå kan det altså bli trenercomeback. Foto: Jostein Magnussen / VG

Hareide trente også Malmö i 2014 og 2015, før han så tok over som landslagstrener i Danmark. Den gang var han med på å lede Malmö til seriegull i 2014. Han førte også klubben til gruppespillet i Champions League to år på rad.

Sommeren 2020 tok han over Rosenborg, men han ga seg som trener etter fjorårets sesong.

– Jeg har bestemt meg for å pensjonere meg som fotballtrener fra årsskiftet, sa han da avgjørelsen den gang ble tatt.

Da VG intervjuet Hareide mot slutten av 2021-sesongen, ble han spurt om fremtiden.

– Kan du garantere at du er ferdig som fotballtrener etter denne sesongen?

– Ja, svarte Hareide – uten betenkningstid.

Hareide - som fyller 69 år senere denne måneden - har en innholdsrik karriere som spiller og trener. Som fotballspiller spilte han for blant andre Molde, Manchester City og Norwich og han fikk 50 kamper for det norske landslaget. Han var fra 2003 til 2008 trener for det norske herrelandslaget.

Også i 2013 var Hareide klar på at han var ferdig som trener. Da hadde han i 2012 fått sparken i Viking, før han mot slutten av året hadde et midlertidig engasjement i svenske Helsingborg.

Den gang avviste han til og med at det ville bli aktuelt å gjøre comeback om Real Madrid ringte, men siden gjorde han comeback i Malmö året etter.