Kristiansund har vært solid på hjemmebane og viste det igjen i lørdagens fartsfylte kamp. Kombinasjonen Sondre Strand Nilsen og Benjamin Stokke la grunnlaget for en klar seier.

37 minutter var spilt da Stokke headet inn 1-0 på innlegg fra Nilsen. Kort tid etter pause skjedde det samme igjen, og KBK doblet ledelsen.

Før timen var spilt rakk Nilsen også å score selv, og da var kampen i realiteten punktert. Stokke fikk muligheten til å gjøre 4-0 på et straffespark noen minutter senere, men han blåste ballen langt utenfor.

Moss-back Adnan Hussein ble utvist i straffesituasjonen, og det ble ikke lett for gjestene å slå tilbake med ti mann. Likevel skulle de skape spenning da Sebastian Pedersen utnyttet svakt keeperspill og headet inn 1-3 etter 80 minutter.

Hjemmepublikummet kunne puste lettet ut da Leander Alvheim headet inn 4-1 kort tid før slutt. Kristiansund ligger foran Kongsvinger og Sogndal på bedre målforskjell, men KIL vil ta tilbake 1.-plassen med poeng hjemme mot Ranheim søndag.

Sogndal spilte 0-0 borte mot Mjøndalen og misbrukte muligheten til å overta serieledelsen.

I Grimstad vant Jerv 1-0 over Raufoss, og dermed er også sørlendingene med i tetstriden for alvor.