– Vi kunne gått rett inn i tittelkamp nå, men det ville ikke vært fordel for meg etter så lang tid ute, sier Brækhus til VG.

Det er et mindre stevne i California i natt som blir den norske boksedronningens arena for comebacket. Stevnet starter kl. 01.00, og Brækhus-kampen er ventet å starte ca. kl. 03.00 natt til søndag. Erik Nilsen kommenterer kampen direkte.

Mistet beltene

Sist Brækhus var i ringen da hun gikk på sitt andre tap mot Jessica McCaskill i mars 2021. De to tapene er hennes eneste i karrieren, men alle VM-beltene i weltervekt forsvant altså i 2020.

Nå har Brækhus valgt å gå opp i super weltervekt for å slippe vektpiningen som har plaget henne de siste årene. Hun har ladet opp i USA de siste månedene, og blant annet i Detroit.

Video fra Brækhus foreløpig siste seier – i desember 2019:

– Det er masse positiv energi rundt meg nå, og ikke denne håpløsheten og piningen rundt et enormt vektkutt, forklarer Brækhus.

Motstander Portillo har 19 seirer, 15 tap og tre uavgjorte kamper i karrieren. Den argentinske motstanderen skal normalt ikke ha noe å stille opp med mot Brækhus.

I tillegg har hun gått alle sine kamper i lavere vektklasser. Hun veide inn til 67,5 kilo, mens Brækhus gikk på vekten med 69,1 kg – grensen i super weltervekt er 69,9 kg.

– Vi tok en rask beslutning om å ta denne kampen da vi fikk et tilbud, sier Brækhus.

PÅ BELTEJAKT: Cecilia Brækhus poserer med alle beltene sine sammen med amerikanske Claressa Shields på en pressekonferanse i 2018. Shields kan bli en aktuell motstander dersom Brækhus vinner et par kamper. Foto: Klaudia Lech / VG

VM-titlene i England

Hun legger ikke skjul på ha som er målet. Det er å få tittelkamp så fort som mulig. Britiske Natasha Jonas har tre av de fire store beltene (WBC, IBF og WBO), mens landsvenninnen Terri Harper har det siste (WBA).

– Vi er i dialog om flere spennende kamper neste år, så lenge alt går etter planen mot Portillo.

Kampen er stipulert til seks runder, og vi må tilbake til 2008 for å finne sist Brækhus ikke bokset en tittelkamp med ti runder.

– Jeg gleder meg enormt vi har gjort dette på en riktig måte og tatt den tiden vi trenger uten å la noen legge press på oss. Mentalt og fysisk er jeg tilbake der jeg var før pandemien, sier 41-åringen.