Strømsgodset – Odd 2–3

Filip Møller Delaveris (18) fortsetter å imponere for Skien-laget, og han satte inn det første målet for gjestene. Strømsgodset utlignet bare minutter senere, før Vebjørn Hoff satte inn ledermålet for Odd før halvtimen var spilt på Marienlyst.

I den andre omgangen økte toppscorer Torgeir Børven ledelsen med et flott 3-1-mål. Strømsgodset reduserte seks minutter før slutt, men klarte ikke å sikre seg poeng.

Forrige gang Odd vant på bortebane var mot Lillestrøm 19. mai. På overtid så det riktignok ut til å glippe. Strømsgodset scoret, men målet ble annullert.

– Jeg tenkte «faen, nå rotet vi det til på bortebane igjen». Men vi hadde endelig marginene med oss igjen. Vi måtte nesten vinne i dag om vi skal være med der oppe, sier Børven til NTB.

– Pulsen var på maks, men så hørte jeg Jan Frode (assistenttreneren) rope at det var offside, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.

Godset lever farlig

Oppturen kom på et godt tidspunkt. Odd ligger på 3.-plass og økte luken ned til Rosenborg på fjerdeplass til fire poeng. Gullet skal det nok bli tøft å sikre, etter at Molde snudde og vant mot Lillestrøm. Åtte poeng skiller Odd og serielederen.

Strømsgodset lever fortsatt farlig. Drammenserne er ett poeng foran nedrykksplass når sju runder gjenstår, uten at det holder Godset-trener Henrik Pedersen våken om natta.

– Jeg har kjempetro på laget mitt. Vi arbeider svært godt, og i dag møter vi et topp tre-lag. Jeg synes vi spiller en riktig god kamp. De scorer to mål mot oss i etablert forsvar, og det er da vi ser at små feil koster mye når vi møter et topplag, sier Pedersen.

Neste helg venter en virkelig godbit for laget fra Drammen. Da møter de erkerival Mjøndalen, et lag som også kjemper for å berge plassen i Eliteserien.

Ny Delaveris-scoring

18 år gamle Delaveris scoret sine to første mål i Eliteserien da Odd slo Sarpsborg 3-0 forrige helg. I midtuken scoret han igjen to da Skien-klubben slo KFUM og ble klare for semifinalen i NM. Søndag var han på farten nok en gang.

Etter elleve minutter falt ballen ned foran føttene til stortalentet, og Delaveris lot seg ikke be to ganger. Han banket Odd i ledelsen etter at hjemmelaget hadde hatt overtaket i åpningen.

Det skulle likevel ikke ta lang tid før hjemmesupporterne fikk noe å juble for. Mikkel Maigaard slo en corner fra venstre. Inne i feltet ventet Prosper Mendy helt umarkert og kunne stange inn utligningen.

Etter 27 minutter var gjestene tilbake i føringen. Etter et flott angrep endte ballen hos Vebjørn Hoff, som lurte inn ledermålet.

Nydelig kontring

Strømsgodset trengte poeng, men cirka 20 minutter etter pause ble oppgaven langt tyngre.

Odd gikk opp i en 3-1-ledelse med et nydelig mål av Børven. Eliteseriens toppscorer startet en kontring med en flott pasning til Elbasan Rashani. Han holdt på ballen og spilte tilbake til Børven, som var iskald, tok med seg ballen og la den kontrollert i nettet.

Det var 27-åringens 17. mål for sesongen.

Hjemmelaget skapte ny spenning seks minutter før slutt. Moses Dramwi Mawa la inn fra venstre, og 18 år gamle Mustapha Fofana kriget inn reduseringen.

Langt inne i overtiden hadde Strømsgodset en ball i mål, men scoringen ble annullert. Dermed sikret Odd seg en etterlengtet borteseier med et nødskrik.