Norsk spiller sensasjonelt klar for finale: – Noe av det større man kan spille

Oslo-jenta Ulrikke Eikeri (26) har hatt sin beste helg på tennisbanen, og skal spille finale i Contrexeville søndag.

Publisert:

Ulrikke Eikeri under NM i Frognerparken i 2016. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Etter å ha slått italienske Martina Trevisan 2–1 i semifinalen lørdag, er Ulrikke Eikeri klar for sin første singlefinale siden september 2018.

Den såkalte 100.000-dollarturneringen i den franske byen Contrexeville, er på størrelse med en Challenger-turnering. De fleste spillerne som deltar er mellom 100 og 300 på rankingen.

Eikeri var ranket som nummer 294 før lørdagens semifinale, og blir med seier i finalen nummer 202. Det vil i så fall være fire plasseringer bedre enn hennes høyeste ranking i karrieren, skriver Tennis-Norge.

– Det er veldig gøy og jeg er superglad. Jeg hadde ikke forventet dette, og føler meg heldig som får muligheten til å spille i finalen, sier Ulrikke Eikeri på telefon fra Frankrike.

– Fysisk bedre enn håndballandslaget

Eurosport-kommentator Christer Francke var trener for Eikeri i barndommen. Han forteller om en spiller som har mye inne i seg, men som har slitt med å få det ut.

– Hun er enorm fysisk. På tester gjør hun det bedre enn hele håndballandslaget, men man blir ikke god i tennis med bare fysikk. Hun er stødig og sikker i spillet sitt, og dersom hun får ut det offensive, kan hun bli veldig god, sier Francke.

Eikeri har hittil prestert best i double, men nå venter altså hennes første finale i en 100.000 dollar-turnering. Hennes forrige singleseier var i 2017, da i en 25.000-turnering.

I en 100.000-turnering er det nivået på spillerne jevnt over mye høyere enn turneringen hun vant i 2017.

– Jeg følger fortsatt med på resultatene hennes. Dette er en turnering som gir mye poeng på rankingen, og det kan gi henne flere muligheter fremover, sier Christer Francke.

Eikeri har spilt sin beste tennis denne helgen, og kan vinne sin første 100.000 dollar-turnering søndag. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Kan gi mulighet for Grand Slam

– Dette er noe av det større man kan spille. Jeg går alltid inn med innstillingen om å gjøre mitt beste. Det er bare veldig gøy at det har holdt så langt denne gang, sier Ulrikke Eikeri.

I søndagens finale møter Eikeri ukrainske Katarina Zavatska, som er ranket som nummer 146 i verden. Med seier vil Oslo-jenta klatre opp til 202.-plass, og dermed kunne få muligheten til å spille kvalifisering til Grand Slam-turneringer.

Men rankingen er ikke noe hun hverken har sett på eller tenker på før finalen.

– Jeg går på banen med alt å vinne. Jeg er underdog og vet at jeg må spille på mitt aller beste for å ha en sjanse, men nå er jeg sulten og fryktløs, sier 26-åringen som tidligere har tapt mot Zavatska.

Publisert: