Olsbu Røiseland på pallen i Östersund

Marte Olsbu Røiseland ble nummer to i kvinnenes verdenscupsprint i Östersund søndag. For Tiril Eckhoff raknet det fullstendig på stående skyting.

Publisert: Publisert:

Marte Olsbu Røiseland gikk et godt løp søndag til tross for to bom på liggende skyting. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

  • NTB

Marte Olsbu Røiseland bommet to ganger på liggende skyting, men med strålende fart i sporet og en feilfri stående skyting klatret hun stort på resultatlisten. 28-åringen endte til slutt på 2.-plass, 8,6 sekunder bak vinneren Dorothea Wierer. Marketa Davidova fra Tsjekkia ble nummer tre.

– Det er helt utrolig at jeg skyter to bom og blir nummer to. Tydeligvis er formen bra. Det er deilig å se at jeg er i rute. Nå må jeg bare få til den liggende skytingen, sa Røiseland til NRK.

Hun var raskest av samtlige i sporet.

  • LEST DENNE? Dobbeltseier til Bø-brødrene: – Lykkelig for at jeg nærmer meg lillebror

Eckhoff bommet fire ganger

Eckhoff skjøt fullt hus på liggende og passerte i ledelsen. Inn på den avsluttende stående skytingen var hun fortsatt med i kampen om seieren, men der gikk det meste galt for 29-åringen.

Eckhoff bommet fire ganger og ødela alle sjanser for et godt løp. Hun endte til slutt på 40.-plass.

– To av tre ting var veldig bra. Jeg gikk kjempefort i løypa, og liggende skyting var endelig bra. På stående skyting klarte jeg å stille meg opp på en drittmatte og sto og gled. Jeg hadde ikke sjans til å treffe blinken. Det er ikke noen unnskyldning. Jeg har trent på dette, men jeg fikk det ikke til, sa Eckhoff.

Tiril Eckhoff misset fullstendig på standplass søndag. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Fornøyd vinner

Italienske Wierer vant verdenscupen forrige sesong, og hun viste søndag at hun har beholdt storformen. Wierer skjøt én bom.

– Jeg er veldig «happy», sa vinneren på norsk.

Ingrid Landmark Tandrevold ble nummer 25, Karoline Knotten nummer 37, mens Emilie Kalkenberg endte på 63.-plass.

Tidligere på dagen var det norsk jubel da Johannes Thingnes Bø vant mennenes sprint. Storebror Tarjei sørget for dobbelt norsk med sin annenplass.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Marte Olsbu Røiseland
  2. Skiskyting