I en høydramatisk og regnfull avslutning av Russland Grand Prix gjorde Lando Norris en enorm tabbe, og mistet det som ville blitt hans første karriereseier i Formel 1.

Da himmelen åpnet seg over banen, ble Norris bedt om å kjøre inn og bytte dekk. Det nektet den britiske unggutten, og på det såpeglatte underlaget slet han etter hvert med å holde bilen på banen.

Hamilton tok ikke sjansen på å kjøre videre på det såpeglatte underlaget og byttet dekk. Da han kom ut av depotet med fire runder igjen, skilte 25 sekunder mellom de to. Runden etter var avstanden kuttet til 18 sekunder – og da Norris skled rundt på tredje siste runde, var Hamilton like bak.

Norris endte til slutt opp med å falle fra første- til syvendeplass på løpets siste runder.

– Det gjør så utrolig vondt. Det er smerte for meg, og smerte for laget. Vi tapte dette sammen, skriver Norris på Instagram stories etter løpet.

Han har også lagt ut et bilde på Instagram der det står «hjerteknust».

– Jeg føler meg så dårlig, og vil sannsynligvis gjøre det en stund. Det betyr bare så mye, men jeg, og vi, vil komme sterkere og bedre tilbake. Det vet jeg, skriver Norris.

Foto: Skjermdump / Instagram

Fotballstjernene Jack Grealish (Manchester City) og Mason Mount (Chelsea) er blant dem som kommer med støttende ord til Norris på Instagram.

Norris byttet etter hvert dekk, men det var bare så vidt at han klarte å styre bilen inn til dekkbytte. Innkjøringen til depotet ble etterforsket, men han endte ikke med ytterligere straff enn en reprimande.

En av førerne som raskt gikk inn til dekkbytte da regnet begynte å komme var Lewis Hamilton, som etter hvert kunne kjøre inn til sin 100. seier i Formel 1.

– Lando gjorde en fantastisk jobb. Han hadde en utrolig fart, og gjør en så god jobb for McLaren, sier Hamilton til formula1.com.

– Det har tatt lang tid å nå 100 seire, og jeg var ikke sikker på at jeg ville klare det. Laget gjorde en god avgjørelse mot slutten, jeg er svært takknemlig overfor alle sammen.

Norris må fremdeles vente på sin første seier i Formel 1. Han har fem pallplasser tidligere – seneste i Italia Grand Prix for en uke siden.