Det får kanalen opplyst av klubbrepresentanter og har video av nordmannen på angivelig legesjekk i den italienske klubben.

Mandag ble det fra flere hold meldt at Botheim var enig med Serie A-klubben om de personlige betingelsene rundt en overgang. 22-åringen har vært uten klubb siden han i mai terminerte kontrakten med russiske FK Krasnodar.

Emil Bohinen ble permanent klar for Salernitana forrige uke. Julian Kristoffersen er også knyttet til klubben, mens Stefan Strandbergs kontrakt gikk ut denne sommeren.

Botheim signerte for den russiske klubben FK Krasnodar i desember, men terminerte som eneste utlending i russisk liga kontrakten i midten av mai. Han fikk ingen offisielle kamper for klubben.

Da krigen i Ukraina brøt ut, ga det internasjonale fotballforbundet (FIFA) åpning for at utenlandske spillere i den russiske ligaen kunne suspendere sine kontrakter fram til 30. juni i år. Nylig kom beskjeden om at denne dispensasjonen forlenges til 30. juni 2023.

Flere spillere, blant dem Lillestrøms lånespiller Magnus Knudsen og Häckens Lars Olden Larsen, har benyttet seg av denne muligheten i påvente av en løsning på konflikten i Ukraina. Det betyr at de står fritt til å signere for andre klubber, men må returnere til sine russiske klubber når dispensasjonen utløper.