– Det er jo grusomt, rett og slett. Mye av det kommer av at vi tror vi er bedre enn det vi er, sier Rosenborg-spiss Ole Sæter til VG og andre medier til stede på Lerkendal stadion.

RBKs stjernespiss Sæter gikk av med skade etter fire minutter, og trønderen fikk ikke prege kampbildet som ønsket på fotballens festdag.

– Det er veldig lett å havne i et sånt spor hvis du vinner kamper som Rosenborg med Lerkendal i ryggen. Du vet hva historien tilsier. Tidvis kjenner jeg på at vi tror vi er bedre enn det vi er, fortsetter han og legger til:

– Det er livsfarlig!

– Det er ikke godt nok i lengden hvis vi vil plukke poeng, sier Rosenborg-kaptein Markus Henriksen til VG.

– 2. omgang er det som er mest skuffende. Der får de en tidlig scoring. Vi triller ball altfor sakte og har for lite truende løp. Skal man være et topplag, må vi ha et høyere bunnivå enn dette, sier Henriksen.

Rosenborg tok en tidlig ledelse, men nyopprykkede KFUM Oslo snudde kampen og vant 3–1.

– Et av tidenes største antiklimaks i Trondheim, skriver Adressa-kommentator Birger Løfaldi.

– Dette vil påvirke den stigende entusiasmen vi har sett siden treneransettelsen. Det har faktisk potensial i seg til å drepe den, om Rosenborg ikke reiser seg raskt, skriver han også.

Etter at dommeren blåste av kampen, ble Rosenborg pepet høylytt av banen.

– Det er en svak prestasjon av oss i dag fra det 35. minutt frem til det 90. minutt. Det er svakt av Rosenborg, sier RBK-trener Alfred Johansson til en samlet norsk presse.

– Jeg vet ikke om jeg vil kalle det realitetssjekk. Men det jeg kan si er at vi jobber med hvordan vi skal nå dit vi vil, svarer svensken på spørsmål om dette var en realitetssjekk.

Alfred Johansson

RBK-trener

– Ord kan ikke beskrive det. Dette var veldig gøy. Det er helt sinnssykt. Vi er jo vant til å spille foran 2–3000, sier en av torsdagens KFUM-helter i Petter Nosa Dahl til TV 2.

– Vi er klare for de beste lagene, og vi vil vise at vi kan kjempe mot dem, og det gjorde vi i dag, sier Johannes Nunez til VG.

Nunez fikk både målgivende og mål i likhet med Nosa Dahl.

– Er du overrasket over resultatet?

– Nei, egentlig ikke. Vi er i Eliteserien for en grunn.

– Føler du at dere er et bedre lag enn Rosenborg?

– Ja, det gjør jeg. Jeg synes vi er bedre offensivt og defensivt.

Grafikk: www.sofascore.com

– 90 prosent av de som kommer på Lerkendal i dag forventes at Kåffa feies av banen, men så er ikke det et riktig tankesett før kampen. Men Rosenborg er klare favoritter hjemme mot KFUM. Å tape på denne måten, gjør noe med Alfred Johanssons (RBK-trener) prosjekt, sier fotballekspert Jesper Mathisen i TV 2s FotballXtra.

Fredrikstad har imponert oss. Men KFUM har imponert oss enda mer, sier TV 2s Marius Skjelbæk om lagene som spilte 1. divisjon i fjor.

Lille KFUM Oslo, som spiller eliteseriefotball vanligvis hjemme på Ekebergsletta, ligger på en femteplass etter åtte serierunder.

To poeng er de foran den tidligere stormakten Rosenborg. Fem år er det siden RBK tapte hjemme på 16. mai. Da vant Haugesund 2–0.

Det sto 1–1 til pause etter selvmål av KFUM-spiller Momodou Njie og Robin Rasch. Men annenomgang handlet om Johannes Nunez og Petter Nosa Dahl.

  • 1–2: Kåffa straffet RBK nådeløst. Trønderne mistet ball på vei fremover, og da var det to touch i eget lag før ballkunstneren Petter Nosa Dahl var alene med keeper Sander Tangvik. Dahl passerte keeperen før han sendte ballen i det åpnet målet.

Da startet supportergrupperingen Kjernen deres vante heiarop «Kjempe gutta, fighte gutta», men det hjalp lite.

Kvarteret etter 1–2 satt KFUMs tredje scoring.

  • 1–3: Hvilken fotball! Rollene var snudd. Lekkert forarbeid av Nosa Dahl på venstresiden gjorde at han kunne spille frem en fri Nunez i feltet.