På under 25 minutter gikk det fra null til hundre på Anfield.

Diogo Jota er tilbake i scoringsform og satte sitt tredje og fjerde mål på to kamper. Salah sikret 3–2 seier med sitt 183. mål for klubben – like mange som legenden Robbie Fowler.

Jota, som i februar var tilbake etter langtidsskade, hadde ikke scoret mål denne sesongen før de to i forrige ligakamp mot Leeds. Nå har han scoret fire mål på to kamper.

– Jeg er veldig glad for å score igjen. Det tok lang tid, men vi vet hvordan det er. Jeg er bare glad for å hjelpe laget og for å være på scoringslista igjen. Det er alltid viktig, sier matchvinner Jota til Sky Sports etter kampen.

– Det er det mål kan gjøre. Det gir deg en «boost» og selvtillit. Han bommet på en åpenbar sjanse som var den letteste av de alle, men det andre målet hans var noe spesielt, sier Liverpool-sjef Jürgen Klopp om Jota.

Nå ligger Liverpool på syvende plass, seks poeng bak Newcastle på fjerde, og håpet om Champions League-plass lever.

Alle Liverpools mål kom etter dødball.

– Dødball er veldig viktig, og vi vet at de (Forest) også scorer på det. Vi må bli bedre defensivt, men offensivt var vi nesten perfekt, slår Jota fast.

Liverpool dominerte banespillet i den første omgangen, men klarte ikke å låse opp forsvaret til Nottingham Forest.

Etter 45 minutter så det ut som at nøkkelen lå i Trent Alexander-Arnolds presise høyrefot. Flere ganger prikket han innlegg på hodet til lagkompisene i Forest-boksen, men hverken Virgil van Dijk eller Diogo Jota satte ballen på riktig side av stengene.

Det mest minnerike fra omgangen var supporternes flotte gest etter seks minutter idet hele Anfield brøt ut i et kor av applaus for å hedre ofrene 34 år etter Hillsborough-katastrofen i 1989.

Før kampen ble det også holdt ett minutts stillhet.

HEDRET: Anfield med hyllest til Hillsborough-ofrene. Foto: PHIL NOBLE / Reuters / NTB

Kampen trengte en scoring. På under 25 minutter i andre omgang hadde den fått fem!

47: Trent Alexander-Arnold slo et strålende hjørnespark som Forest-forsvaret forsøkte å heade ut av farlig sone. I stedet landet ballen på hodet til Fabinho som prøvde å avslutte på mål. Avslutningen ble en herlig målgivende til Jota som fikk en enkel oppgave med å styre ballen i nettet med pannen. 1–0.

51: Samtlige Liverpool-forsvarere hadde skjøvet helt over på høyre side. Det ble de straffet for. For når Gibbs-White vendte mot eks-Liverpool-spiller Neco Williams så rakk ikke Liverpool over. Williams løsnet skudd, Robertson fikk en fot på den, men bare nok til å sette Alisson ut av spill. 1–1.

55: Robertson slo et frispark inn i Forest-boksen, og gjestene sto helt på hælene idet Jota dempet ballen på brystet, trikset et par ganger og trillet læret forbi Navas! 2–1.

66: Morgan Gibbs-White klinket til på volley, og via beinet til både Konaté og Alexander-Arnold endte ballen i nettet. 2–2.

69: Liverpool tilbake i ledelsen, og snakk om presis høyrefot fra Alexander-Arnold. Backen lempet ballen inn og på skolissen til Mohamed Salah som via stolpen styrte ballen i mål. 3–2.

Forest klarte ikke å svare enda en gang. Liverpool måtte slite for det, men oppturen fortsetter med tre nye poeng.