I retur ønsker Saudi-Arabia at 75 prosent av VM-kampene skal spilles i det kontroversielle kongedømmet i Midtøsten.

Det skriver det anerkjente nettstedet Politico, som hevder å ha flere kilder med kjennskap til saken. Nettstedet skriver at forslaget kom på bordet i fjor sommer, da Mohammed bin Salman og den greske statsministeren Kyriakos Mitsotakis møttes i Athen.

Det er ikke kjent om Hellas aksepterte forslaget fra Saudi-Arabia.

De tre landene har heller ikke kommentert spekulasjonene om at de faktisk forbereder en felles VM-søknad.

Og der seiler altså Saudi-Arabia opp som en stadig hetere kandidat, kort tid etter at nabolandet Qatar arrangerte VM.

Nettopp derfor trenger Saudi-Arabia allierte, skriver Politico: En allianse med Egypt og Hellas gjør det mer spiselig å tildele et nytt mesterskap til Midtøsten, samtidig som det blir enklere å plukke FIFA-stemmer blant land i Afrika og Asia.

VM i 2030 skal tildeles en arrangør under FIFA-kongressen i 2024.

PÅ BOKSEKAMP: Her er Infantino og kronprins Bin Salman under en tungvektskamp mellom Oleksandr Usyk og britiske Anthony Joshua i Jeddah i Saudi-Arabia i august 2022. Foto: BANDAR AL-JALOUD / AFP

FIFA-president Gianni Infantino har knyttet stadig tettere bånd til Saudi-Arabia de siste årene. Det kontroversielle diktaturet fikk i forrige uke også en plass i FIFA-styret, samtidig som det ble kjent at landet sponser det kommende verdensmesterskapet for kvinner.

NFF-president Lise Klaveness advarte mot et VM i Saudi-Arabia da VG møtte henne i Strasbourg i høst:

–Jeg tror ikke at det globale fotballfellesskapet tåler en Qatar-sak til. Da står hele prosjektet i fare. Europa klarer ikke en søknad om VM i Saudi-Arabia nå, sa den norske fotballpresidenten.

– Vi har sett flere bilder av Gianni Infantino og representanter for Saudi-Arabia i det siste. Bekymrer det deg?

– Ja, ja. Naturligvis er jeg bekymret. De kommer helt sikkert til å søke, og det må de få lov til. Men det er en utfordring dersom disse store begivenhetene kun skal avholdes i diktaturer der det er lett å skaffe statsgaranti, sa Klaveness.