NRK skriver at Henrik Ingebrigtsen skal ha uttrykt at Narve Gilje Nordås ikke kunne sitte ved samme bord på en treningsleir i spanske Sierra Nevada i januar. Sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbundet bekrefter til statskanalen at de har fulgt opp saken med de involverte.

Henrik Ingebrigtsen mener saken er å «skape storm i vannglass» eller «koke suppe på en spiker».

– Men jeg ønsker ikke å bidra til det. Situasjonen du sikter til fra januar handler om inngåtte avtaler som ikke ble overholdt, hvor dette ble påpekt av oss og saken lagt død. Dette har jeg snakket om med forbundet i etterkant, skriver Ingebrigtsen i en SMS til NRK og legger til:

– Jeg trodde saken var lagt død, og vil ikke spekulere i hvem eller hvorfor noen skulle motiveres av å hente frem igjen akkurat nå, og gjøre det til en større sak enn det var.

Narve Gilje Nordås trenes av Gjert Ingebrigtsen. Foto: VG/NTB

Narve Gilje Nordås bekrefter til NRK at det var en uønsket hendelse, men vil ikke kommentere ytterligere.

Slokvik vil ikke svare på om det ble en varslingssak eller personalsak. Han sier saken ble løst i Spania.

– Det var en intern sak. En intern uenighet rundt hvordan ting skulle fungere, sier Slokvik til NRK.

Henrik, Jakob og Filip Ingebrigtsen brøt samarbeidet med trenerpappa Gjert Ingebrigtsen vinteren 2022. Siden har Narve Gilje Nordås fortsatt med Gjert Ingebrigtsen som trener.

Stemningen mellom Ingebrigtsen-brødrene og Nordås har vært åpenbar kald. Under VM i sommer, sa Nordås at det var et «ikke-eksisterende forhold» til Jakob. Senere tok begge medalje på 1500-meteren.