Mol og Sørum har de siste dagene deltatt i turneringen «The Finals». Etter å ha vunnet semifinalen tidligere søndag, gikk de norske volleyballstjernene også seirende ut av finalen mot polske Michal Bryl og Bartosz Losiak. Turneringen regnes som den siste i 2022-sesongen.

Dermed sikret nordmennene seg en gevinst på hele 150.000 amerikanske dollar, som tilsvarer rett i underkant av 1,5 millioner norske kroner med dagens valutakurs.

Mol/Sørum vinner dermed rundt 750 000 norske kroner hver.

– Det er helt fantastisk. Det var veldig, veldig deilig å avslutte sesongen med stil, sier Anders Mol til VG.

Den to meter høye 25-åringen var ustoppelig mot slutten av det andre settet, og blokkerte nærmest hver ball som kom fra de polske motstanderne.

– Vi har spilt seks kamper på fire dager, og vi merker at kroppene våre synger på det siste verset. Da blir det litt flere feil, men vi klarer likevel å dra det siste strået og vinne, forteller Mol.

– Det var ekstremt tungt med to kamper i dag. På en eller annen syk måte klarer vi å snu det rundt i det andre settet, sier makker Christian Sørum til VG, som mente lagkameraten «bar laget» i finalen mot de polske motstanderne.

SEIRET IGJEN: Anders Mol og Christian Sørum vant verdensseriefinalen i Doha søndag. Her fra en tidligere kamp. Foto: RODGER BOSCH / AFP

Polakkene Michal Bryl og Bartosz Losiak kom best i gang i det første settet, men de norske verdensmesterne hevet seg midtveis og rykket fra.

Med glimrende forsvarsspill og suverene blokkeringer tok Mol og Sørum kontroll over settet, og gikk til andre sett med 21–18.

Bryl og Losiak ledet også lenge i kampens andre sett, og så ut til å slå tilbake på stillingen 16–14. Men de norske gutta reiste seg, utlignet, og gikk til slutt seirende ut av settet med samme resultat som i første sett.

Dermed 2–0 i sett og nok en bragd av den norske stjerneduoen.

Turneringen «The Finals» arrangeres av det internasjonale volleyballforbundet (FIVB), og det er de ti beste lagene i verden som deltar. Gruppevinnerne fra de to gruppene i turneringen avanserte rett til semifinale.

Den norske duoen tok seg til finalen etter seier mot italienerne Paolo Nicolai og Samuele Cottafava tidligere søndag. Der vant Mol/Sørum 2–1 i sett.

Italienerne slo nederlandske Alexander Brouwer og Robert Meeuwsen i bronsefinalen.

Rettelse: I en tidligere versjon av denne artikkelen sto det at Mol og Sørum fikk 1,5 millioner kroner hver for turneringsseieren. Dette stemmer ikke. Den korrekte opplysningen er at duoen fikk 1,5 millioner kroner på deling. Feilen ble rettet søndag 29. januar klokken 21:09.