På siste mellomtid hadde Aleksander Aamodt Kilde 19 hundredeler å kjøre inn på den sveitsiske superstjernen Marco Odermatt.

Da nordmannen passerte mål hadde han hentet inn alt, og lagt på to hundredeler.

– Da er vi i gang. Duellen er i gang med én gang. Det var definitivt et rotterace! sa Kilde til Viaplay.

Men han ville ikke ta seieren på forskudd i de italienske fjellene.

– Jeg tror det er noen til som kan klemme til. Rennet er ikke ferdig. Jeg føler ikke jeg kjørte helt 100 prosent, jeg var litt ute og sykle på toppen og følte ikke at jeg slapp helt opp, sa Kilde.

Alpinlegendene Kjetil Jansrud og Kjetil André Aamodt i Viaplays kommentatorboks hadde imidlertid veldig troen på at tiden skulle holde.

– Kilde på sitt aller, aller beste, utbrøt Jansrud.

– Her trodde vi Odermatt hadde satt en tid som var umulig å ta. Han har superkrefter denne gutten, fulgte Aamodt opp med.

Men også de kan ta feil.

For både Kilde og resten av kjørerne trodde nok det var over før amerikanske Bryce Bennett raste ned fjellet og tok tiden til nordmannen med tre hundredeler.

– Vi snakket om det. Høyeste startnummer som noen gang har vunnet er i nettopp Val Gardena. Der ryker den seieren vi hadde innkassert. Vi må lære, dessverre, sier en betuttet Aamodt.

– Det er ris til egen bak dette, svarte Jansrud.

  • Hør hva Kilde sa etter å ha blitt snytt for seieren i Italia:

Adrian Smiseth Sejersted var nære på å kjøre ut rett før mål, men reddet seg fint inn og klokket inn 97 hundredeler bak Kilde.

Odermatt kjørte inn til suveren ledelse som nummer seks, men rakk knapt å få av seg skiene før Kilde med startnummer ti suste inn to hundredeler foran sin sveitsiske rival.

Så gikk det en god stund før noen kunne nærme seg Kildes tid. Først etter at de 15 neste hadde satt utfor måtte nordmannen holde pusten et lite øyeblikk.

Nils Allègre fra Frankrike startet kruttsterkt og ledet med 18 hundredeler etter halvkjørt løype, men Kilde kjørte fantastisk fra midten og ned.

Allegre klokket inn ti hundredeler bak og tok tredjeplass.

I målsonen feiret de tre alpintkjørerne for pallplass.

Det var før Bennett sendte Allegre ned fra pallen, Odermatt på tredje og Kilde på andre.

STJAL SEIEREN: Bryce Bennett snøt Aleksander Aamodt Kilde for seier i Val Gardena. Foto: Alessandro Trovati / AP / NTB