Avgjørelsen kom da Hamlet måtte klappe ut. Dommer Keith Peterson signaliserte at det offisielt var over da ett minutt og 11 sekunder gjensto av den første av fem stipulerte rundene.

VG+: Les om bruddskaden som kunne ødelagt finalemuligheten

En svært skuffet Hamlet gratulerte motstanderen med seieren og forlot buret i Seminole Hard Rock Hotel i Hollywood i Florida.

– Marthin er en type som vil lære av dette og komme sterkere tilbake, spådde ekspertkommentator Randy Couture som kommenterte kampen på MMATV.

Kampen startet relativt rolig, men etter halvannet minutt traff Hamlet med et voldsomt venstreslag som tydelig rystet Carlos Jr. Nordmannen jaget motstanderen, men brasilianeren red stormen av og kom voldsomt tilbake.

Jiu-jitsu-spesialisten traff først med et hardt høyreslag, Hamlet mistet balansen og ble tatt ned på bakken. Det ble begynnelsen på slutten.

NEDTUR: En svært skuffet Marthin Hamlet takker PFL-vinner Antonio Carlos Jr for kampen etter at dommer Keith Peterson har utropt brasilianeren til vinner. Foto: Cooper Neill / Cooper Neill

Carlos Jr tok ryggen til Hamlet som etter hvert reiste seg. Men Carlos Jr fikk til slutt festet et «rear-naked-choke»-grep som Hamlet ikke kom seg løs fra. De to fighterne endte på bakken, men Hamlet måtte «klappe ut» og kampen var tapt.

– Dette er favorittposisjonen min. Jeg ventet på at han skille reise seg, så jeg kunne feste grepet og sikre submissionen, strålte Carlos Jr etter seieren.

Hamlet står nå med åtte seirer og tre tap i profesjonell MMA. Carlos Jr er langt mer rutinert, og har 13 seirer og fem tap. Han har gått flere kamper i UFC, og vant den brasilianske utgaven av realityserien «The Ultimate Fighter» i 2014.

Hamlet debuterte i turneringen på herlig vis da han knuste amerikanske Dan Spohn i april. Den seieren la grunnlaget for en plass i semifinalen, som han klarte til tross for at det ble tap mot amerikanske Cory Hendricks i den andre kampen.

I semifinalen i august vant nordmannen mot Cezar Ferreira etter bare 13 sekunder. Den brasilianske veteranen var sjanseløs etter å ha pådratt seg en strekkskade.