Tysk legende om Haaland: – Verdt hver euro

Fotballikonet Lothar Matthäus hyller Erling Braut Haaland og anslår at nordmannen allerede er blant de best betalte spillerne i Borussia Dortmund.

Publisert: Publisert:

Erling Braut Haaland får mye oppmerksomhet etter drømmedebuten for Dortmund. Foto: Tom Weller, DPA / AP / NTB scanpix

  • NTB

Lørdag ligadebuterte Haaland for den tyske storklubben med et innhopp som ga gjenklang i hele Fotball-Europa. Med tre scoringer på 20 minutter snudde 19-åringen kampen mot Augsburg til 5-3-seier.

Prestasjonen har skapt hysteri og Haaland-feber. I tyske medier koker det av Haaland-stoff.

– Det å score tre mål på 20 minutter i bundesligadebuten som 19-åring, og å snu en bortekamp gjennom det, er en fantastisk prestasjon. Denne overgangen var bare perfekt for Borussia Dortmund, skriver den tyske legenden Lothar Matthäus i sin ukentlige spalte hos Sky.

Han er ikke i tvil om at Dortmund vil få valuta for Haaland-investeringen og spår at nordmannen vil vise seg å være «verdt hver euro».

Lothar Matthäus bruker store ord om Erling Braut Haaland. Foto: FABRIZIO BENSCH, REUTERS / NTB SCANPIX

Tyske medier har anslått at Dortmund la rundt 200 millioner norske kroner på bordet for å sikre seg 19-åringens signatur.

Lothar Matthäus skriver videre at han tror Haaland gikk rett inn i den tyske storklubbens lønnsadel da han undertegnet avtalen med sin nye arbeidsgiver.

– Jeg tror Haaland umiddelbart ble en av de best betalte i Dortmund. Sammen med kaptein Marco Reus og forsvarssjef Mats Hummels er den unge nordmannens lønn høyst trolig midt i den tosifrede millionklassen, og med rette, skriver 58-åringen.

Neste oppgave for Haaland og lagkameratene i Dortmund er fredagens hjemmekamp mot Köln.

(©NTB)

Publisert:
Fædrelandsvennen ønsker en god og åpen debatt. Her kan du bidra med din mening.
  1. Borussia Dortmund
  2. Erling Braut Haaland