— Vi leter over hele verden, sier Thorbjørnsen.

Troppen begynner å bli smal

— Det er ikke bare å hente en ny høyreback i norsk fotball som kan forsterke oss. Jeg var på Ullevaal og så VIF-Stabæk. Der spilte både Jarl André Storbæk og Jon Inge Høiland, og jeg ble ikke nevneverdig imponert, sier RBK-speider Stig Thorbjørnsen til Adresseavisen.

Vil ha ny Stoor-type

Thorbjørnsen er mannen bak Fredrik Stoors overgang til Rosenborg, noe som tyder å bli en gullkantet investering for klubben. Svensken, som kostet rundt fire millioner kroner da han kom til RBK, vil trolig bli solgt til Fulham for det mangedobbelte. Dermed må Thorbjørnsen nok en gang finne en høyreback til Rosenborg.

- Det kan hende jeg har noen navn på blokken allerede, medgir han, og forteller at han ser etter en lik spillertype som Fredrik Stoor, en som ikke koster skjorta.

- Hvor leter du etter Stoors erstatter?

- I min jobb reiser jeg over hele verden for å se etter spillere, sier Thorbjørnsen, som mener at Stoors erstatter ikke nødvendigvis må være europeer.

Blir ut juli - minst

Sportslig leder i Rosenborg, Erik Hoftun, innrømmer at klubben har begynt å tenke på hvem som skal erstatte Stoor. Men foreløpig har ikke klubben panikk med tanke på Stoor-erstattere, for Hoftun lover at svensken ikke har spilt sin siste Lerkendal-kamp.

- Om han blir solgt blir han hos oss ut juli, sier den tidligere stopperkjempen.

Fulham har brukt mye tid og krefter den siste perioden på å prøve å få svensken klar til klubbens sesongforberedelser, og det er trolig dette som er ett av de store stridsspørsmålene i forhandlingene, som nå har trukket ut. Det nekter Stoor selv å irritere seg over.

- Å få sjansen til å spille i Premier League er noe alle vil, men jeg forstår at det tar tid for klubbene å komme overens.

LES OGSÅ: - Skjønner det tar tid

Smal tropp

At RBK ikke lar høyrebacken gå før det norske overgangsmarkedet åpner 1. august gleder trener Erik Hamrén.

- Vi kan ikke ha det slik at spillere bare forsvinner. Troppen begynner å bli smal, sier han og trekker frem at Bjørn Tore Kvarme har lagt opp, mens Yssouf Koné er solgt til rumenske Cluj.

— Vi må ha bredde, for det er et tett kampprogram, sier Hamrén.

LES OGSÅ: RBK enkelt videre

Lett mot Ekranas

I gårsdagens returoppgjør mot litauiske Ekranas i Intertoto-cupen var Rosenborgs svenske høyreback som en Duracell-kanin gjennom stort sett hele kampen. I 4-0-seieren var Stoor svært aktiv offensivt, og like før hvilen fikk han en gedigen sjanse da han havnet helt alene med keeper.

Svenskens opptreden foran mål avslørte imidlertid at han ikke akkurat er en klassisk målgjører. Men missen var alt annet enn avgjørende, for Rosenborgs avansement i Intertoto-cupen var aldri truet. Laget hadde 3-1 å gå på etter bortekampen i Litauen forrige helg, og da Didier Konan Ya umarkert fikk heade ballen i mål et drøyt kvarter ut i første omgang var kampen i realiteten avgjort. Dermed venter hollandske NAC Breda i den neste runden, en motstander Erik Hamrén vet fint lite om.

- Men det skal jeg få rede på mandag, sa han.

LES OGSÅ: Holdt målløftet