GOD STEMNING: Ingenting å si på humøret på tribunen under kampen - til tross for temperaturer ned mot 0 grader. Foto: SIPHIWE SIBEKO
SPESIELL HILSEN: Det er ikke sikkert Nord-Koreas statsoverhode ler like godt av plakaten som de som har laget den. Foto: Chris Brunskill
Sambatakter for Brasil - Elano la på til 2-0 Foto: SIPHIWE SIBEKO
Brasils stjerner starter Foto: PAULO WHITAKER
Brasil åpnet best - men overbeviste ikke Foto: SIPHIWE SIBEKO
Nord-Korea utlignet!

Alt om VM får du her:

– Jeg var helt utkjørt, så jeg skjøt bare , sa Brasils Maicon, som scoret et fantastisk mål fra nesten død vinkel.

Han mente temperatur rundt nullpunktet slett ikke var noen fordel for Brasil:

– Det var fryktelig kaldt, men det viktigste var de tre poengene. Etter denne seieren har vi noe å bygge videre på. Vi tok nok for lett på oppgaven og de kom sterkt på slutten, men vi klarte oss, sa Maicon.

Les også:

Tyskland morsomst?

— Er virkelig Tyskland det morsomste laget på denne kloden? Spørsmålet fra en fortvilet leser av BBCs livedekning av kampen tirsdag er det nok mange som har stilt seg i løpet av VM. For hvor er artistene, det fine spillet og de spektakulære målene? Før tirsdag kveld var det jo vitterlig maskin-Tyskland som hadde imponert mest med sin 4-0-seier over Australia. VM til nå har vært en endeløs rekke 0-0, 1-0 og 1-1-kamper med hardtkjempene og kyniske lag.

(Artikkelen fortsetter)

TRIBUNEHILSEN: Det er ikke sikkert Nord-Koreas statsoverhode ler like godt av plakaten som de som har laget den (Foto: Digitalsport).

Gode i annen omgang

Men to av publikumsfavorittene, Brasil og Spania, gjensto. Først ut var Brasil, som møtte ukjente nordkoreanere i iskalde Johannesburg. Brasil selvsagt store favoritter, men ryktene om et, du gjettet riktig; hardtkjempende og kynisk Nord-Korea hadde på forhånd nådd Sør-Afrika. Første omgang skal forbigås i stillhet, men vi kan røpe at det sto 0-0 til pause, etter lite minneverdige 45 minutter.

Da andre omgang startet, var det tydelig at Brasil var påskrudd.

Etter 51 minutter prøvde Michel Bastos med en suser på frispark fra 20 meter. Skuddet var meget hardt, men gikk utenfor.

(Artikkelen fortsetter)

NESTEN: Michel Bastos var nær å score med sitt frispark (Foto: Digitalsport)

Minutter senere var Robinho frampå med en suser fra 18 meter. Også dette skuddet gikk noen meter utenfor, men Brasil nærmet seg.

Som kom kampens øyeblikk: Maicon var med på en overlapp fra sin høyreside, så et rom mellom keeper og stolpen og dundret inn ledelsen med sin yttersiden av sin høyrefot.

Målet var starten på en meget god periode for Brasil.

(Artikkelen fortsetter)

NYDELIG SCORING: Maicon scoret fra nesten død vinkel (Foto: Digitalsport).

Redusering

I det 64. minutt serverte Robinho Luis Fabiano i feltet. Han tok ballen nydelig ned på brystet, men avslutningen gikk over fra god posisjon.

I det 70. minutt var Robinho nok en gang servitør, denne gang var Elano sist på ballen og 2-0 til Brasil.

Nevnte Robinho var stor i andre omgang, og kombinerte blant annet fint med Kaká ved et par anledinger. Det så i det hele tatt ut som Brasil kom til å putte flere mål, men i stedet klarte Nord-Korea å skape littegranne spenning da de reduserte i det 89. minutt. Også det en vakker scoring: Ji Yun-nam kom i stor fart bakfra på kanten og stormet inn i feltet. Fra kort hold banket han ballen i hjørnet og ga nytt håp til laget.

Men Brasil taper selvsagt aldri en åpningskamp i et VM, og vant til slutt meget fortjent 2-1. Det betyr at de leder gruppe G foran Elfenbenskysten og Portugal, som spilte uavgjort tidligere på dagen.

– Åpningskampen er den vanskeligste. Vi har ventet lenge på den, og alle var spente. Jeg er fornøyd med at vi vant, men jeg vil ha mer. Jeg vil ha flere mål , sa Brasils trener, Dunga, etter kampen.

REDUSERTE: Ji Yun-nam og Nord-Korea jublet som om de hadde vunnet VM-finalen etter reduseringsmålet (Foto: Scanpix).