Spissen fikk fredag nyheten om at han var tatt ut i den østerrikske bruttotroppen til EM. I troppen har Josef Hickersberger plukket ut totalt 31 mann, hvorav Kienast er en av seks spisser.

— Det er meg og fem andre spisser hvor to av dem er relativt like meg. Jeg er muligens bedre langs bakken, mens de er sterkere på hodet enn meg, kommenterer Kienast ovenfor 100% fotball.

Selv er den høyreiste østerrikeren som kom til HamKam i 2006 beskjeden hva gjelder mulighetene for å delta i sitt første EM sluttspill. Der kan han bli den eneste spilleren som representerer tippeligaen.

- Det er vanskelig å si hvor gode mulighetene mine er. Jeg må vise meg frem og har med uttaket fått muligheten til det, påpeker spissen.

Måltørke

Så langt i år har spissen slitt med å finne veien til nettmaskene. I fjorårets Adeccoliga nettet lysluggen 14 ganger på 23 kamper. Etter sitt femte treningskampmål mot Ålesund 15. februar i vinter har ikke Kienast maktet å sette ballen i mål.

- Vi spiller på et høyere nivå i år enn i fjor og det merkes. Jeg har også vært svært nære, først mot Viking hvor jeg satte ballen over og mot Lyn da en heading ble reddet på streken, kommenterer HamKam-spilleren.

Vil vise seg frem

Kienast har, i likhet med alle fotballspillere, en drøm om å spille på et høyere nivå. En plass i sommerens europamesterskap vil være et fantastisk utstillingsvindu for å nå drømmen sier spissen.

- Drømmen er selvfølgelig å spille på et høyere nivå, alle fotballspillere ønsker det. EM er stort og der er muligheten til å vise seg frem, mener Kienast.

Men inntil den tid er fokuset på HamKam og ettermiddagens kamp mot ubeseirede Stabæk. Sist lagene møttes på Briskeby vant bæringene hele 5-1 og sendte HamKam ned i Adeccoligaen.

- Det blir en tøff kamp mot et bra lag, men alt er mulig. Vi kan spille bra og kommer til å skape muligheter mot dem, forteller Kienast.

- Forventer mer

Trener Arne Erlandsen er klar i sin tale om spissen. Han forventer mer av spissjuvelen sin.

— Jeg forventer mer av Kienast. Akkurat nå er han for ustabil og gjør en del for vanskelig, forteller Erlandsen til 100% fotball.

Erlandsen har i likhet med Kienast fokuset på oppgjøret mot nok en av seriefavorittene hjemme på Briskeby.

- For oss blir det viktig å ligge komprimert og tette rom. Vi møter gode spillere som har gode ferdigheter og da må vi gjøre vårt for hindre Stabæk med å få til spillet sitt, avslutter Erlandsen.