Ole Gunnar Solskjærs bytter var svært avgjørende da Cardiff snudde 3. rundekampen mot Newcastle tidligere i januar. Lørdag gjentok historien seg, da innbytterne Craig Noone og Fraizer Campbell ble utslagsgivende i 1-0-seieren over Bolton, akkurat som de var mot Newcastle.

Magnus Wolff Eikrem fikk sin første kamp fra start, men ble byttet ut for å gi plass til Noone og Campbell ved pause. Mats Møller Dæhli hadde en mer positiv opplevelse, med et godt innhopp de siste ti minuttene.

— Mads var strålende da han kom inn. Han markerte seg, holdt på ballen, og hadde noen skudd. Han var god i de 15 minuttene, sier Solskjær ifølge Cardiffs Twitter-konto.

— Første omgang var vi gode med tanke på ballbesittelse, men vi hadde ikke mange skudd på mål. Endringene gjorde en forskjell, sier Solskjær.

— Gode spillere markerer seg, og det var en flott avslutning fra Fraizer Campbell etter et godt løp fra Craig Noone, sier Solskjær.

Bolton i krise

Siden Solskjærs drømmedebut i 3. runde mot Newcastle, der Cardiff snudde kampen til 1-2 i andre omgang på fryktede St. James Park, hadde to strake ligatap gitt Cardiff tabelljumbo-status i Premier League.

Situasjonen i Bolton har heller ikke vært rosenrødt i det siste. Den økonomitrøblete klubben kom rett fra et ydmykende 1-7-tap mot Reading.

Det ligger imidlertid FA-Cupens ånd at Premier League-lagene får kjørt seg når de spiller bortekamper mot antatt svakere motstand. Og fra avspark var det åpenbart at Bolton ikke hadde tenkt å la Cardiff få en behagelig ettermiddag i Nordvest-England.

Eikrem slet

Ole Gunnar Solskjærs menn slet veldig med å få etablert en fungerende pasningsspill i innledningen. Nettopp slike problemer har Magnus Wolff Eikrem blitt hentet inn for å fikse. Dermed var det uheldig at midtbanespilleren ga bort ballen ved flere anledninger i starten av kampen som var hans første fra start for Cardiff.

En av Eikrems mest synlige feil var en grusom feilpasning etter 10 minutter, som tillot Bolton en opprulling som endte med en farlig Chris Eagles-avslutning.

Utover i omgangen kom imidlertid Eikrem og Cardiff hakket mer med, uten at waliserne klarte å notere et skudd på mål før hvilen.

Det klarte imidlertid heller ikke Bolton, men Lee Chung-Yong var svært nære da hans skudd strøk stolpen like før pause.

Inspirerende bytter

Ole Gunnar Solskjær hadde åpenbart merket seg at hans disippel Magnus Wolff Eikrem hadde en uheldig første omgang. Eikrem og Andreas Cornelius ble nemlig byttet ut ved pause, til fordel for Craig Noone og Fraizer Campbell.

Solskjær fulgte altså suksessoppskriften fra forrige runde, der nettopp Campbell og Noone snudde kampen mot Newcastle etter å ha blitt byttet inn.

Også denne gangen skulle Solskjære treffe blink med sine endringer. Ikke bare så Cardiff ut til å bli inspirert av inntoget til to av lagets beste spillere i det siste. Det var også Noone og Campbell som fikset ledermålet, dog med god hjelp fra et par Bolton-blemmer.

Klønete Bolton

Noone forserte nedover høyrekanten, og løftet en spekulativ ball inn i boksen. Det var ikke Alex Baptiste forberedt på, og Bolton-backen klarte bare å heade ballen rett opp i været.

Keeper Andy Lonergan fosset ut, men slapp ballen fritt inne i feltet. Fraizer Campbell reagerte raskest, og satte ballen inn fra nesten død vinkel.

Det var Campbells tredje mål på fire kamper under Solskjærs ledelse, noe som kan vitne om at den norske goalgetteren har gitt noen gode råd på treningsfeltet i det siste.

Dæhli-debut

Den positive effekten av byttene ble imidlertid mindre og mindre merkbar. Sakte men sikkert kom Bolton seg mer inn i kampen, og det var hjemmelaget som skapte flest muligheter etter scoringen.

Derfor så Solskjær det som nødvendig å gjøre sitt tredje bytte, ved å erstattet Joe Mason med debutant Mats Møller Dæhli.

Dæhli viste prov på sin gode ballbehandling, og virket veldig komfortabel i sitt første møte med engelsk fotball på toppnivå.

Spesielt imponerende var et raid mot slutten av kampen, der han passerte to Bolton-spillere på elegant vis, før han kom til en avslutning som gikk over mål.

Manchester United-manager var for øvrig til stede i Bolton lørdag, for å speide på Cardiff. Ole Gunnar Solskjærs menn gjester nemlig Old Trafford tirsdag.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, 4. runde:

**Birmingham – Swansea 1-2 (1-0)

Mål:** 1-0 Lee Novak (15), 1-1 Wilfried Bony (67), 1-2 Bony (69).

11.490 tilskuere.

**Bolton – Cardiff 0-1 (0-0)

Mål:** 0-1 Fraizer Campbell (50).

12.750 tilskuere.

Magnus Wolff Eikrem spilte 45 minutter for Cardiff, Mats Møller Dæhli spilte 10 minutter som innbytter.

**Bournemouth – Liverpool 0-2 (0-1)

Mål:** 0-1 Victor Moses (26), 0-2 Daniel Sturridge (60).

11.475 tilskuere.

**Huddersfield – Charlton 0-1 (0-0)

Mål:** 0-1 Simon Church (54).

10.120 tilskuere.

**Manchester C. – Watford 4-2 (0-2)

Mål:** 0-1 Fernando Forestieri (21), 0-2 Troy Deeney (30), 1-2 Sergio Agüero (60), 2-2 Agüero (79), 3-2 Aleksandar Kolarov (87), 4-2 Aguero (90).

46.514 tilskuere.

**Port Vale – Brighton 1-3 (1-2)

Mål:** 0-1 Rohan Ince (27), 1-1 Chris Robertson (36), 1-2 Solly March (43), 1-3 Jonathan Obika (77).