– Det er veldig gøy å være her. Alle gutters drøm å spille på A-landslaget til det landet de kommer fra, sa Nordtveit på tirsdagens pressetreff der han var den mest omsvermede spilleren.

Den tidligere Haugesund-spilleren er hentet opp fra U21-landslaget. Nå omgås han stjerner som John Arne Riise (Roma), Erik Huseklepp (Bari), Morten Gamst Pedersen (Blackburn) og Brede Hangeland (Fulham).

– Veldig bra førsteinntrykk. Det er en veldig fin gjeng, god humor og mye glede i gruppen. Ingen ting er så «jysla» kjedelig. Veldig høy positivitet, og det er veldig viktig foran slike kamper. Jeg var nervøs før jeg skulle møte de store stjernene, men det har gått veldig fint , sa Nordtveit til NTB.

Perspektiv

Han pratet i over 20 minutter med journalistene. Svarte på alt, tok seg god tid og ga reflekterte svar. På alt. Legg til at den sympatiske gutten bare er 20 år.

Les også:

– Jeg har ikke fått noen signaler, men blir glad om jeg får debuten. En må se perspektivet i dette. Jeg er bare 20 år, mens andre spiller fast i Premier League , sa Mönchengladbach-proffen.

16 bundesligakamper, hvorav 15 fra start, er det blitt for nordmannen i år. Snart kan den tidligere Arsenal-spilleren være etablert på vårt beste fotballandslag. Her hjemme skrives og prates det lite om Gladbach-spilleren, og kanskje får ikke de norske spillerne i tysk fotball alltid den oppmerksomheten de fortjener.

– Altså. Oppmerksomhet og oppmerksomhet. I tyske medier er det nok av det, men jeg tror tyskerne er litt undervurdert som liga. Ikke glem at de gjør det bra i mesterligaen. Schalke kom langt selv om de lå langt nede på bundesligatabellen. Som fotballøyne blir du ikke skuffet over en tysk bundesligakamp, svarte Nordtveit heller diplomatisk.

Allsidig

Det skal ha tatt tid før landslagsledelsen begynte å fatte interesse for Nordtveit. Etter å ha sett ham i aksjon ble det fart på tingene. Trolig får han sjansen på stopperplass, men i Gladbach er det blitt mye spill i en defensiv midtbanerolle. Det er i den rollen han har fått en del oppmerksomhet for godt spill.

– Hvilken rolle er du best i?

– Det er vanskelig å si. Jeg har mest erfaring som stopper, men det har gått veldig greit som defensiv midtbanespiller i Borussia , sa Nordtveit til NTB.

Les også:

Ikke overrasket

Bundesligakollega Mohammed Abdellaoue er ikke overrasket over at Nordtveit er med i landslagstroppen mot Litauen.

– Det jeg har hørt er at han har hatt en veldig god sesong. Kult at han er her. Morsomt at han gjør det bra i Tyskland. Ikke overraskende at han er her. Han spiller fast i Bundesliga og har vært god denne sesongen, sa Moa.

Neste steg i Nordtveits fine sesong tas mot Litauen tirsdag. Da blir guttedrømmen oppfylt.

(©NTB)