Den argentinske fotballegenden Diego Maradona sammenligner Manchester United-manager Louis van Gaal med en djevel for hans behandling av Radamel Falcao.

Stjernespissen, som kom på et dyrt lån til United fra Monaco i høst, har ikke infridd de store forventningene og har på fire måneder i klubben kun scoret fire mål.

LES OGSÅ: Di Maria ble solgt for 20 fotballer

Colombianeren er blitt skjøvet ut i kulda av Van Gaal, som har henvist ham til benken i de fem siste kampene. Tidligere i år måtte Falcao også spille på reservelaget, noe flere mente var ydmykende for det høytlønnede profilen.

— Ikke en snill mann

Det får Maradona til å reagere. På en pressekonferanse i den colombianske hovedstaden Bogotá, i forbindelse med en veldedighetskamp, var ikke VM-vinneren nådig mot Van Gaal.

Louis van Gaal (til h.) blir sammenlignet med en djevel for hans behandling av stjernespissen Radamel Falcao (til v.). Foto: AP Photo, Jon Super

— Van Gaal er ikke en snill mann, sa Maradona, ifølge The Daily Mail, da han ble spurt om United-managerens behandling av Falcao.- Van Gaal er mer som en djevel enn noe annet, fortsatte han.

Tøffere konkurranse

Louis van Gaal har selv ofte måtte svare på spørsmål om hvorfor Falcao ikke presterer. Tidligere denne sesongen sa han følgende til BBC:

— Vi prøver å finne en løsning på problemet. Man kan ha vært en fantastisk spiller i et land, men ikke i det landet man er i. Falcao er ikke det første eksempelet på det, og vil heller ikke være det siste.

Videre begrunner Van Gaal vrakingen av superstjernen ved at det er stor konkurranse om spissplassen i laget, i motsetning til hvordan det var i Monaco.

— I en klubb som Manchester United er det vanskeligere å få spilletid enn i en mindre klubb, for her har han konkurranse. Nå spiller Wayne (Rooney) på topp, og han scorer mye. Man må alltid sammenligne spillere med hverandre, sier Van Gaal.

Mener Falcao trenger tid å tilpasse seg

Maradona, som var til stede Old Trafford da United tapte mot Liverpool i fjor, mener at restitusjonen etter kneskaden som holdt Falcao på sidelinjen store deler av fjorårssesongen, har gjort det vanskeligere for ham å tilpasse seg engelsk fotball.

— Han fikk kort tid til å restituere seg etter skaden, og han har ikke fått tid til å tilpasse seg etter overgangen, sa Maradona på pressekonferansen som ble vist på TV-stasjonen Canal Capitals YouTube-kanal.

Falcao startet etter alle solemerker også på benken i søndagens Manchester-derby.