høgmo

Per-Mathias Høgmo innrømmer at han gjerne kikker nordover på jakt etter nye talenter. I første rekke til Alta IF, som har noen av landets aller mest spennende talenter i sin midte.

— Alta er et lag med mange spennende spillere som vi følger med. Der kan det fort være noen som er aktuelle, sier Høgmo til «Tromsø», og roser samtidig måten klubben driver på.

— Alta gjør en imponerende god jobb med spilleutvikling. Vi har en god tone med klubben i dag, og jeg kan godt tenke meg at vi utvikler et samarbeid med dem på sikt, sier Høgmo. Høgmo sikter blant annet til Altas uhyre lovende forsvarsrekke:

Tore Reginiussen (18)

18-åringen matches både som midtstopper og som venstreback i Altas 2. divisjonslag. Og seneste på G18-landslaget i forrige uke satte unggutten inn begge lagets scoringer i 2-2-oppgjøret mot Portugal.

— Tore er en veldig duellsterk spiller, som har tatt store fremskritt med ballen, beskriver Alta-trener Roger Finjord unggutten.

— Tore er en spiller vi følger tett i TIL. Han har det meste, og er utrolig god til å være så ung, mener Høgmo.

Martin Overvik (20)

Midtstopperen har levert en glimrende vinter, og har fremstått som en midtstopper for fremtiden. Har kamper for G19-landslaget - men er for øyeblikket ikke inne på noe landslag.

— Martin har en veldig god pasningsfot, og har gjennom vinteren tatt store steg, sier Finjord.

— Martin er også en av spillerne vi følger, og ser stort potensial i. Men det er også flere andre unge talenter som er interessante, forteller Høgmo.

Han legger stor vekt på hvor viktig det er for TIL å kartlegge og tenke langsiktig, og at det ikke nødvendigvis er aktuelt å hente Alta-spillere med det første.

— Da er det viktig for oss å ha god oversikt over hva som rører seg i de andre klubbene. Vi bygger oss derfor opp en slags database over aktuelle spillere. Når noen forsvinner fra oss, vet vi da hvilke spillere som kan være aktuelle å erstatte med, forklarer Høgmo.

Finjord synes det er positivt at TIL legger øynene på hans spillere.

— Vi har som målsetting å utvikle spillere til norsk toppfotball. Vi har en veldig god treningskultur, og flere av spillerne trener både morgen og kveld. Aller helst ønsker vi toppfotball i Alta, men vi ser veldig positivt på at klubber i toppen legger merke til oss, sier Finjord.

— Og kanskje spesielt naboene fra Tromsø?

— Vi har et veldig godt forhold til Tromsø IL, som vi har hatt lenge. Jeg prater mye med Per-Mathias Høgmo, sier Finjord.