— Det skyldes vel at jeg er vakker, rik og en stor spiller. Folk er misunnelig på meg. Det er den eneste forklaringen jeg kan finne , sa Ronaldo til reporterne etter Real Madrids 1-0-seier over Dinamo Zagreb.

Portugiseren som ble kåret til "Årets spiller" i verden i 2008, må tåle pipekonserter uansett hvor han spiller.

I Zagreb onsdag var det høylytt piping og buing hver gang Ronaldo hadde ballen.

Tilskuerne ropte også taktfast "Lionel Messi, Lionel Messi!" mot ham.

Reals nummer 7 hadde en tøff kveld på alle måter.

Risikerer karantene

Han ble tatt hardt av Dinamos forsvarsspillere, og spesielt en høy støvel fra Jerko Leko gjorde Ronaldo sint.

Nå risikerer han karantene fra Mesterligaen etter å karakterisert dommer Svein Oddvar Moens innsats som "en skam".

- Jeg håper vi aldri får den samme dommeren igjen. Før kampene snakker dommerne om Fair Play og om å beskytte spillerne. Det merker jeg lite til når kampene begynner , bemerket 26-åringen etter kampen i Zagreb.

Høyreankelen hans måtte sys med tre sting etter Lekos takling, og både Cristiano Ronaldo og lagkamerater kritiserte som ikke dro opp det gule kortet.

Upopulær

Portugiserens stadige surmuling, gestikulering og protester mot dommerne har gjort ham mektig upopulær blant motstanderfans både i Spania og når han spiller internasjonale kamper.

Også i Portugals bortekamp mot Kypros i EM-kvalifiseringen nylig pep tilskuerne konsekvent hver gang Ronaldo mottok ballen.

Dårlig image

Real Madrid som lag er blitt kritisert for dårlig oppførsel og stygt spill både i fjor og i den nye sesongen.

José Mourinho soner fem kampers karantene etter sin utblåsning mot dommeren i den første mesterliga-semifinalen mot Barcelona i vår, og Real-manageren kan bli utestengt også i Spania etter at han stakk en finger i øyet på Barcas trenerassistent Tito Vilanova etter tapet i den spanske supercupen 17. august.

Venstrebacken og -kanten Marcelo ble utvist i supercupen for en svinsk takling mot Cesc Fabregas, og på nytt i Zagreb onsdag. Dommer Moen vurderte hans fall i straffefeltet som filming - og belønnet brasilianeren med gult kort nummer to.

- Vi begynner å bli vant til disse dommerne , sukket Marcelo.