Englands landslagskaptein Rio Ferdinand skadet kneet under Englands første trening på sørafrikansk gress og mister VM. Stopperen vil være ute i fire til seks uker, skriver BBC.

Det var mot slutten av treningen at uhellet var ute for Manchester United-stopperen. 31-åringen skadet sitt venstre kne etter et sammenstøt med Emile Heskey.

Bekreftet

Det engelske fotballforbundet bekreftet fredag ettermiddag at landslagskapteinen ikke kan spille mesterskapet.

— Dette er selvsagt dårlige nyheter, og alle i troppen er skuffet. Vi føler med Rio. Det var en uheldig treningsskade, men hadde ingenting med banen å gjøre, sa landslagssjef Fabio Capello.

Manchester United-stopperen forlot sykehuset på krykker med kneet i beskyttelse etter undersøkelser.

Dermed ender sesongen på verste vis for stopperkjempen. Ferdinand har slitt med ryggplager i store deler av sesongen for Manchester United, og kun startet 13 kamper for klubben i Premier League. Totalt endte han opp med 21 ligakamper.

Dawson: - En vill dag

Tottenhams Michael Dawson er forsvarsbackup for det engelske landslaget, og er ventet å sette seg på flyet til Sør-Afrika i løpet av de neste 12 timene. Dawson var med i 30-mannstroppen til Capello, men ble vraket til den endelige VM-troppen.

- Ting skjer fort i dette gamet. I det ene øyeblikket sitter jeg og planlegger ferien, og i det neste ringer telefonen som åpnet for VM-tur. Det har vært en vill dag, sier Dawson til Tottenhams hjemmeside.

Han føler med Rio Ferdinand.

— Jeg gikk glipp av ligacupfinalen i 2008, og det var ingen som kunne sagt noe som kunne hjulpet på humøret mitt når det ble klart. Det er samme følelser for Rio nå, men nå som jeg har fått sjansen vil jeg ta den, sier han.

Visekaptein Steven Gerrard tar over kapteinsansvaret for England.