Martin Forucades store mål i den sesongen som akkurat er avsluttet, gikk i vasken. Mannen som har vunnet verdenscupen i skiskyting de fire siste årene, hadde bestemt seg for å satse på langrenn og VM i Falun.

Den store drømmen

— Det var min store drøm og mitt store mål denne sesongen, fortalte Martin Fourcade til Aftenposten tidligere i vinter.

Det ble ikke noe VM uten gevær for den suverene franskmannen. På sensommeren fikk han kyssesyken og var ute av trening i halvannen måned.

— Etter sykdommen ble jeg nødt til å ta et valg. Jeg valgte å bruke alle krefter på skiskytingen. Dermed valgte jeg bort VM i Falun. Men jeg gjorde det med tungt hjerte, sa han i vinter.

Gir ikke opp

Nå melder den franske sportsavisen L’Equipe at 26-åringen ikke har gitt opp håpet, håpet om å legge også norske langrennsløpere bak seg. Ifølge den franske avisen er han klar til å gå 10 km fristil under åpningen av sesongen i finske Kuusamo 28. november.

Disse konkurransene vil ikke kollidere med verdenscup i skiskyting. Den verdenscupen starter helgen etter i svenske Östersund. Men utover i sesongen kommer Fourcade til å få stevnekollisjoner.

Flytter til Oslo

Martin Fourcade, som blir far for første gang på sensommeren, har allerede bestemt seg for at deler av oppladningen til VM i skiskyting i Oslo neste år, vil bli gjort i nettopp Oslo. Han har allerede funnet seg en passende leilighet.

Dermed vil de Oslo-bosatte norske skiskytterne til stadighet kunne treffe på sin argeste konkurrent på trening i Kollen.