FK Fyllingsdalen har hatt en tung vår. Den hardtsatsende klubben ligger på nedrykksplass i 2. divisjon etter elleve kamper, og bruker nå sommeren til å hente inn forsterkninger. Ikke minst på keeperplass har det vært nødvendig, etter at Stefan Hagerup plutselig forsvant til Sogndal i vår. Tirsdag kunne Fyllingsdalens daglige leder, Frank Hellevik, bekrefte at Andreas Eikum (26) melder overgang fra Nest-Sotra.

To fra Nest

  • Andreas er en jevnt over god keeper. Han er stor, flink til å dirigere og god i feltet. Dessuten er han en utrolig fin fyr, sier Hellevik.

Eikum har spilt tre seriekamper for Nest i år, blant dem 16. maikampen på Brann Stadion. På slutten av vårsesongen ble han imidlertid plassert på benken igjen, til fordel for Øystein Øvretveit.

Eikum kommer gratis og har foreløpig skrevet under på en kontrakt ut sesongen med Fyllingsdalen.

  • Det er en klubb med et stort potensial som jeg håper å være med på å utløse. Jeg skulle så klart ønske at jeg hadde fått mer spilletid i Nest, og dette er en mulighet til å vise hva Eikum egentlig kan. Men det blir trist å forlate den fantastiske gjengen i Nest, de har en spesiell plass i hjertet mitt, sier målvakten selv.

  • Andreas er en fantastisk kar, så det er ikke gøy å miste ham. Men vi har stor forståelse for hans ønske om å spille fast, sier Michael Flyvholm, Nest-Sotras daglige leder.

Han er nå på utkikk etter en ny keeper, samt forsterkninger i andre posisjoner. Også 19-åringen Øyvind Nilsen går fra Nest-Sotra til Fyllingsdalen, for ham er det snakk om et utlån. Nilsen er et stoppertalent som kom til Nest fra Viking før sesongen, men han har slitt med skader og ikke fått det til i Nest.

  • Øyvind trenger å få spille, så tar vi imot ham igjen etter sesongen, sier Flyvholm.

Henter to brødrepar

Fra før har Fyllingsdalen hentet brødrene Erlend og Simen Grov fra Åsane. I tillegg melder tvillingene Brian og Nikolai Jensen overgang fra henholdsvis Vidar og Start 2. - Nå er gruppen satt på nytt igjen, med flere klare forsterkninger, sier Hellevik, som riktignok har måttet se at Fyllingsdalen-spiss Geir André Herrem er gått på lån til Åsane ut sesongen.

Av de nye spillerne får Eikum, Nilsen og Erlend Grov proffkontrakter. Det betyr at de ikke kan spille for sin nye klubb før overgangsvinduet åpner 22. juli. Fyllingsdalen starter opp igjen med hjemmekamp mot Sola førstkommende lørdag, 18. juli.