Queens Park Rangers opplever formsvikt etter en bra start på årets Premier League, og laget har kommet faretruende nær den absolutte nedrykksstriden. Laget slet også i lørdagens FA-cupkamp mot MK Dons fra nivå 3, men klarte til slutt uavgjort.

Nå har klubbens eier Tony Fernandes bestemt seg for å gi manager Neil Warnock sparken, melder Sky Sports.

– Jeg er selvsagt veldig skuffet, men etter å ha oppnådd så mye, forlater jeg klubben med stolthet. Jeg har hatt en fin tid her, og QPR-fansen har vært fantastiske mot meg. De fortjener suksess, sa Warnock til klubbens nettsted.

Spekulasjonene rundt managerens fremtid har pågått de siste dagene etter at Fernandes skrev på Twitter at ingen jobber er sikre på Loftus Road.

– Queens Park Rangers har søndag skilt lag med manager Neil Warnock. Styrets ønske om å forsvare vår eliteseriestatus førte til denne avgjørelsen, heter det i en uttalelse fra klubben.

63-årige Warnock tok over QPR i mars 2010 og ledet laget til Premier League i sin første hele sesong som sjef på Loftus Road. Han har ledet en rekke engelske klubber tidligere, blant annet Notts County, Sheffield United og Crystal Palace.

– Avgjørelsen er tatt til klubbens beste. Jeg kan forsikre alle om at det ikke var en enkel beslutning. Dessverre har vår form i det siste gjort at vi har falt farlig langt ned på tabellen, og styret følte det var på tide med en endring, sier Fernandes.

Statistikksenter Premier League:

QPR opplyser at også assistentmanager Mick Jones og førstelagstrener Keith Curle har forlatt klubben.

Petter Vaagan Moen er i troppen til London-klubben, men nordmannen har ikke vært på banen i årets Premier League.