KRISTIANSAND: Dagen etter 5-1-tapet i Molde snakker kaptein Ole Martin Årst om hva som er grunnen til at Start har slitt en stund og ikke har tatt tre poeng siden 16. april. Han er nådeløs i evalueringen.

— Det er vel ingen som med hånda på hjertet i denne klubben som kan si at de har gjort en god nok jobb, det gjelder spillerne og det gjelder samtlige i denne klubben, skal jeg være ærlig, sier Årst.

-Veldig lite har fungert

Veteranen mener de som peker på sløvt eller nonchalant forsvarsspill eller at laget ikke scorer nok mål som årsak til problemene skyter over mål.

— Nei, det er ikke så enkelt. Alt henger sammen. Det blir for enkle forklaringer å si at vi er ukonsentrerte eller gjør personlige feil i forsvarsarbeidet. Hvis man ser på kampene så har vi slitt i litt større grad enn det. Offensivt har det ikke fungert på flere kamper, og helheten defensivt fungerer ikke godt nok. Og i de fem-seks siste kampene er det veldig lite som har fungert.

— Etter kampen uttalte trener Knut Tørum at dette spillere måtte stå til ansvar for tapet. Hvilke tanker gjør du deg omdet?

— Nei, altså, alt henger sammen...

— Kunne han spart seg for den kommentaren synes du?

— Nei det har jeg ikke lyst til å kommentere. Men alt henger sammen, og vi vinner og taper sammen. Det er ikke bare de elleve som er utpå der eller treneren eller sportsdirektøren som henter feil spillere, hvis man skal begynne der. VI er en klubb og det er mange faktorer som spiller inn, og det gjør det definitivt også i denne perioden. Det er viktig at vi viser innad og for omverdenen at vi står sammen, og vi skal ikke begynne å fordele skyld, sier Årst.

Se videointervju under: Årst: - Vi er et bunnlag

Tørum: — Jeg blir i Start ut sesongen

Syklet for seg selv

Mens lagkameratene restituerte på Dønnestad utenfor Kristiansand syklet kapteinen for seg selv på treningssenter. Og torsdag kommer det en ny utfordring når Fredrikstad gjester Sør Arena. Mens stemningen og temperaturen ute blant Start-supporterne begynner å bli lunken til klubben og prestasjonene, lover Start at det fortsatt er full fyring på alle kjeler innad i spillergruppen.

— Vi gir i alle fall ikke opp. Vi har heldigvis bare spilt ti av 30 kamper, det hadde vært verre om vi hadde spilt 24 kamper og det bare var seks kamper igjen, da hadde varsellampene gått. Men vi har mange kamper å gjøre det på, og vi har ikke tid til å synes synd på oss selv eller lete etter andre feil. Samtidig må vi ikke ta de enkle løsningene og si vi har vært for dårlig og nå skal vi skjerpe oss og jobbe hardere, det høres enkelt ut og er nok sannsynlig det også. Vi må grundig til verks, og det trodde jeg vi gjorde i den 14 dagersperioden vi la bak oss nå, men det var tydeligvis ikke nok til å tukte Molde, sier Årst.