— Jeg la på meg fem kilo da jeg ga meg som fotballspiller. De har jeg heldigvis tatt av meg nå, men det er mest fordi jeg har justert kostholdet.

Vålerenga-trener Martin Andresen (34) innrømmer at toppformen ikke er helt inntakt. Egentlig ga han seg som fotballspiller for neste to år siden. Siden har det blitt en og annen sjelden fotballkamp for Vålerengas andrelag, men de færreste hadde ventet å se ham tilbake på fotballbanen på ordentlig.

Stiller opp for gamleklubben

Også ham selv, men da kompisen Hans-Erik Eriksen ringte og sa at de beste spillerne hadde gitt seg i gamleklubben Follo, var Andersen ikke vanskelig å be.

— Det er jo bare derfor jeg stiller opp, de hadde havnet i en trøblete situasjon, og jeg ble bedt om å gjøre dem en tjeneste.

— Snittaldereren til Follo i den siste treningskampen før seriestart var på 19,2 år, og det sier jo sitt.

Dårlig trent

At han får mange ungdommer å forholde seg til i den kriserammede klubben har han ingen problemer med. Det er hans egen tilstand som skaper den største uroen.

— Jeg gleder meg ikke, og har egentlig ikke spilt fotball siden jeg la opp, så jeg vet ikke helt hvordan dette blir, humrer VIF-treneren.

— Jeg har ikke trent noe særlig etter at jeg la opp, og har bare slengt innom fire treninger med dem den siste tiden.

Hvor mange kamper det blir for Follo er høyst uklart. Det avhenger litt av Follos, og ikke minst av Vålerengas terminliste.

- Jeg kommer nok ikke til å bli med på noen lange bortekamper, og aner heller ikke hvor mange kamper jeg kommer til å spille. Alt avhenger av hvordan Vålerengas program ser ut. Jeg har ikke så altfor mye tid til overs i hverdagen , sier Andresen til Aftenposten.

I fjor spilte Andresen er håndfull kamper for Vålerengas andrelag. Det vil altså ikke skje i år.

— Nå får de stå på egne ben. I fjor var det mange i 93-årgangen som spilte som var litt unge, men alt tyder på at de skal klare seg bedre i år. Det er også litt greiere for meg når jeg bare er med som spiller, og ikke har en trenerrolle i tillegg.