Henriksen har de siste ukene vært sterkt linket til den italienske storklubben Napoli. Han har selv bekreftet at han er klar over interessen og nå ser det ut til at en overgang er rett rundt hjørnet.

Betaler nesten 50 millioner

Den italienske TV-kanalen Mediaset melder at klubbene har kommet til enighet om en overgang i sommer, skriver TV 2. Ifølge Mediaset betaler Napoli 5 millioner euro, eller ca 48,5 millioner norske kroner etter dagens kurs, for midtbanespilleren.

– Dette har jeg ingen kommentar til, sier Henriksen selv til TV 2 mandag.

Mediaset melder at Napoli egentlig ønsket å få 23-åringen til Italia nå i januar, men AZ nektet å gi slipp på ham halvveis i sesongen.

RBK får ingenting

Henriksen ble solgt til AZ fra Rosenborg i 2012, men de regjerende seriemesterne får ingen økonomisk gevinst dersom trønderen selges.

— Vi får dessverre ikke noe av en eventuell overgangssum for Markus. Det var aldri noe klausul i kontrakten hans om at vi skulle ha vår andel ved et eventuelt videresalg da vi solgte ham til AZ., sier daglig leder Tove Moe Dyrhaug i Rosenborg til Adresseavisen like før jul.

Napoli leder Serie A med to poeng etter halvspilt sesong og har stjerner som Marek Hamsik, Gonzalo Higuain og José Callejon i troppen.