For fire måneder siden ble Anthony Ujah klar for Mainz, og spissen følger fremdeles godt med på hvordan Lillestrøm gjør det i eliteserien. Og Ujah legger ikke skjul på hva han synes om måten Henning Berg driver klubben.

– Ingen enkeltperson er viktigere enn klubben. I Lillestrøm er det Henning Berg som bestemmer alt, uansett hva det gjelder. Det må ta slutt, ellers kan det gå galt på Åråsen. Jeg var bare 15 måneder på Åråsen, og gikk videre til en stor liga, derfor hadde jeg ikke trengt å snakke om dette nå. Men LSK betyr mye for meg, og det er på tide noen forteller hva som skjer på Åråsen, sier Ujah til Romerikes Blad.

Spissen frykter Bergs måte å drive klubben på kan være ødeleggende for Lillestrøm.

– Man skjønner fort hva som foregår. Det er en mann som bestemmer alt. Slik jeg opplevde det på Åråsen blander Berg seg inn i jobben til de fleste. Jeg hadde et to timers møte med Torgeir Bjarmann, Per Mathisen og Henning Berg om lønnen min, da brukte Berg 1 time og 45 minutter på å snakke, resten av tiden delte vi andre, forteller Ujah.

23-millioners mannen frykter at Bergs måte å lede klubben på skaper frustrasjon blant både spillere og ansatte på Åråsen. Og han tror de er redde for å si noe imot Berg.

– Ingen tør å si noe. Jeg har sett Henning stå å instruere Stefán (Logi Magnússon) mens en god keepertrener sto og så på.

Selv kjenner ikke Henning Berg seg igjen i kritikken, og mener at ingen på Åråsen er redde for å ytre sin mening overfor han, skriver Romerikes Blad på sine nettsider.

Ujah forteller at han selv valgte å ikke si noe om det da han var i klubben, men mener det er viktig at det skjer noe med måten klubben blir styrt på nå. Han etterlyser at de erfarne spillerne skal ta tak.

– Jeg trodde de rutinerte spillerne skulle ta tak i det som ikke fungerte, men etter en stund så jeg at de heller ikke nådde fram. Da slutter folk å mene noe etter hvert. Det kan ikke fortsette slik. Jeg støtter Fjørtoft i det han sa. Han har rett i at det er en sjef på Åråsen. Jeg håper noen i klubben tar ansvar og gjør noe med det, sier Ujah.

Surmaget kritikk

Henning Berg er derimot ikke veldig imponert over kritikken fra Ujah.

– I min karriere som spiller og trener, har jeg aldri opplevd så surmaget kritikk. Det er kraftige påstander han kommer med, og det blir ord mot ord.

Statistikksenter Eliteserien:

Berg mener det er lett å kritisere klubben i motgang, og mener det er helt feil at spillerne i klubben ikke tør å si fra.

– Det er alltid eks-trenere, eks-spillere og eks-managere som uttaler seg i motgang. Slik jeg kjenner Magnusson og Frode Kippe så er ikke de redde for å si hva de mener. Det er heller ikke trenere og styremedlem, sier Berg til rb.no.

Heller ikke LSK-kaptein Frode Kippe kjenner seg igjen i Ujahs uttalelser.

– Det er hans oppfatning. Oppfatningen av ting er forskjellig fra person til person. Vi klarer å si ifra, og det er et ønske at vi gjør det. Vi kommer med innspill, men til slutt er det Bergs vurdering som blir gjeldende, sier Kippe.

Sportsdirektør Torgeir Bjarmann tviler på Ujah har hatt det så fælt som har fremstiller det.

– Enden på visa var at han ble proff i Bundesliga, så han kan ikke ha hatt det så veldig fælt her.