HAMAR (HA): I sommer fikk Lystad Jacobsen operert lysken, og sto over de første treningskampene for å være med for fullt fra seriestart.

Og Storhamar-vingen startet da også meget bra. I rekke med Mads Hansen og Christian Larrivée var han veldig solid. Først mot Sparta. Så mot Vå­lerenga, men midtveis i den tredje kampen mot Stavanger Oilers fikk han trøbbel med lysken igjen.

Siden har han ikke vært i aksjon.

Bedringens vei

I kveldens kamp mot Sparta tar han på seg utstyret igjen.

— Jeg tenker å prø­ve litt, men jeg vet jo ikke om jeg får spille så mye, sier Lystad Jacobsen.

— Det gikk ganske lett i to og en halv kamp, men jeg kjenner jo at det går tyngre på isen nå.

- Er du inne igjen i rekke med Mads Hansen og Christian Larrivée?

— Nei, nå må jeg prø­ve å spille meg inn på laget igjen, og jeg tror jeg kommer til å spille i fjerderekka mot Sparta. Da gjelder det å jobbe og avlaste de andre, sier Lystad Jacobsen.

Klarere retningslinjer

Storhamar har fått en kanonstart på sesongen, og Lystad Jacobsen ser flere årsaker til det.

— Vi har litt klarere retningslinjer og vet hvordan vi skal spille. Dessuten har vi fått en viktig ledertype i Mads Hansen, og vi har også fått en god spiller i Lars Erik Hesbrå­ten. Starten vi har fått på sesongen, har også hatt mye å si, og vi har spilt på oss selvtillit. Det er mange som spiller bra, og vi har flere gode rekker, mener Storhamar-spilleren med nummer 40 på trøya.

OL-drømmen

Fredrik Lystad Jacobsen har fått kjent hvordan det er å spille med flagget på brystet. I fjor var han lenge med på samling foran VM, men var blant dem som ble vraket da Roy Johansen tok ut den endelige VM-troppen.

Drømmer du om OL-deltakelse?

— Jeg tror ikke det er så veldig realistisk, men det er jo alltid kult å kunne komme til både OL og VM. Akkurat nå er jeg mest opptatt av å bli helt frisk igjen, sier 23-åringen til HA-sporten.

Følg Sparta-Dragons med oss her: