— Jeg er lettet, glad og selvsagt veldig fornøyd, var ordene som kom ut av Sigurd Rushfeldts munn da han etter kampslutt skulle forklare for et samlet pressekorps hva han følte etter å ha overtatt scoringsrekorden fra Harald Martin Brattbakk.

38-åringen avkrefter imidlertid at han følte en klump i halsen, eller var nær ved å ta til tårene, da han scoret sitt 167. eliteseriemål, og førte TIL opp i ledelsen 2-0. — Jeg er ingen myk mann, så det er lenge siden det kom noen tårer, men å ta scoringsrekorden er noe jeg har kjempet for veldig lenge, så det er klart jeg er veldig fornøyd nå, forklarer Rushfeldt, som faktisk tidligere i sesongen forutså at det var nettopp i denne kampen at scoringsrekorden skulle bli hans.

For sliten til å slå hjul

På spørsmål om hvordan TIL-spissen kunne treffe så godt med sin spådom, forklarer ringreven med følgende:

- Jeg hadde lyst til å dra på ferie med denne lasten av skuldrene, derfor satset jeg på å ta rekorden i denne kampen, forklarer Rushfeldt, som nå ser frem til noen etterlengtede fridager hjemme i Vadsø.

At målene som sikret han scoringsrekorden ble feiret på sedvanlig vis, og ikke med å slå hjul, slik han antydet overfor itromso.no sin reporter tidligere i sesongen, forklarer Rushfeldt med følgende:

— Jeg var så sliten, svarer Rushfeldt sindig, før han trekker på smilebåndene.

Statistikksenter Eliteserien:

Fortjener statue

Én som i motsetning til hovedpersonen selv ikke hadde problemer med å bruke store ord om Rushfeldts prestasjoner, var TIL-trener Per-Mathias Høgmo. Den ellers så sindige sjefen var nemlig svært raus med rosen når han fikk spørsmål om hva han synes om at spissbautaen endelig sikret seg scoringsrekorden.

- Er det noen som fortjener en statue i norsk fotball, så er det Sigurd Rushfeldt. Han er et forbilde for alle norske fotballspillere som har lyst til å bli gode, så jeg er glad for at det er en type som han som tok rekorden fra Brattbakk, forklarer Høgmo.

Mens Rushfeldt selv var mest lettet og glad etter å ha sikret seg rekorden, innrømmet Høgmo at han lot seg bevege av det han fikk se av storscoreren sin på Alfheim i kveld.

— Det var nesten sånn at jeg kjente klumpen i halsen, for jeg vet hva som ligger bak denne rekorden. Sigurds motivasjon for å sprenge grenser har vært formidabel, så dette var helt klart et veldig spesielt øyeblikk, forklarer TIL-treneren.