Championship-klubben Brighton and Hove Albion annonserte søndag at manager Gustavo Poyet har fått sparken.

Tidligere i vår ble den uruguyanske manageren, samt assistentmanager Mauricio Taricco og trener Charlie Oatwell, suspendert av sin egen klubb av foreløpig ukjente grunner.

Tariccos supensjon har senere blitt hevet, men etterforskningen av Poyet foregår fortsatt. Manageren stilte ikke opp på en høring forrige uke.

Klubben fra Sør-England bekrefter at søndagens sparkingen skyldes den pågående etterforskningen.

— Gus Poyet har i dag blitt informert av Brighton and Hove Albions interne disiplinære utvalg om at hans kontrakt har blitt terminert med umiddelbar effekt, skriver klubben på sine hjemmesider.

— Det skyldes hans suspensjon, en etterforskning og en senere formell disiplinær prosess.

Kan anke

I tråd med klubbens egne prosedyrer, samt Storbritannias arbeidsrett, har manageren nå rett til å anke klubbens avgjørelse.

— Derfor vil klubben gir ingen ytterligere kommentar på denne saken på dette tidspunktet, står det i pressemeldingen.

Allerede mandag starter sesongoppkjøringen til neste sesong, og klubben leter nå etter en midlertidig managerløsning i påvente av utfallet av en eventuell anke.

- Den midlertidige manageren vil ta seg av sesongforberedelsene de første ukene inn i oppkjøringen sammen med klubbens eksisterende stab.

Gus Poyet ledet Brighton i fire sesonger. Under hans lederskap rykket klubben opp til Englands nest høyeste nivå, og endte i fjor på en imponerende fjerdeplass i serien.