20 år etter at han selv fikk sparken som trener i Viking ble Arne Larsen Økland presentert som ny administrerende direktør i klubben. En drøy uke seinere var det Åge Hareide som måtte forlate jobben som manager i Viking.

— Jeg kjenner Åge Hareide fra perioden på landslaget, og vi har hatt mange fine opplevelser sammen. Det er trist at han måtte gå, men det er dessverre en del av fotballen, sier Arne Larsen Økland til Aftenbladet.no

- Hvordan opplevde du selv å få sparken?

— Det er tøft både for deg selv og familien, og det er ingen som ønsker at det skal skje. Samtidig er det en kalkulert risiko når man er topptrener, og det skjer med de fleste på et eller annet tidspunkt, sier Økland.

(Artikkelen fortsetter)

FERSK: Arne Larsen Økland (t.h) overtar som Vikings nye direktør. (Foto: KRISTIAN JACOBSEN)

Formelt starter han i direktørjobben i midten av august, men han blir informert om det som skjer i klubben og blir også tatt med på råd i valget av ny trener.

— Det er styret som skal ansette ny trener, men vi snakker selvsagt sammen, og jeg blir spurt til råds jeg også, sier Økland.

- Hva er ditt råd til styret?

— Det har jeg ikke lyst til å kommentere, men jeg har selvsagt meninger om hvem som bør bli ny trener i Viking. Det har sikkert alle supporterne også, sier Økland.