VINDBJART – PORS 5-2, JERV – BIRKEBEINEREN 9-0, FLØY – FRAM 1-4, ARENDAL – NOTODDEN 0-1

Etter lørdagens 23. serierunde i 2. divisjon avdeling 1 er stillingen akkurat den samme som før helgen. Jerv leder fortsatt med tre poeng ned til Vindbjart og fire poeng foran Notodden – nå med ni poeng igjen å spille om.

Gaustal revansjerte straffemiss

Vindbjart kom under tidlig hjemme mot Pors, men kjørte over gjestene fra Telemark. Målene måtte komme og etter utallige sjanser fikk Preben Skeie ballen i mål. Da fikk de blod på tann og ikke lenge etter bredsidet Isak Reinhardsen ballen i nettet.Men gleden ble kortvarig. Kun to minutter etter Vindbjarts ledermål satte Bjørn-Johan Naustdal inn utligningen.

Det var stillingen ved pause.Vindbjart gikk ut i 100 etter hvilen og fikk en fullt fortjent scoring med en gang. Øyvind Gausdal, som allerede hadde bommet på en straffe i 1. omgang stanget et innlegg fra Joachim Eriksen i mål.

Ti minutter ut i omgangen vartet hjemmelaget opp med en kontring av ypperste merke. Thomas Zernichow vant ballen på egen 16-meter og satte fart. Han freste forbi både en og to Pors-forsvarere før han spilte gjennom til Daniel Aase. Kantspilleren rundet keeper og satte ballen i det tomme buret.Rett før slutt ble Joachim Eriksen revet ned av Pors-keeper Andreas Juvet Hoppestad. Keeperen fikk rødt kort og denne gang var Gausdal sikker fra 11-meteren.

Jerv vant stort

Dermed gjorde Vindbjart jobben, men det gjorde også opprykksrival Jerv. De vant hele 9-0 hjemme mot Birkebeineren – som allerede før kampen hadde rykket ned.

Det tok litt tid før det første målet kom. Men da Wilhem Pepa scoret sitt første, da rant det inn. Før pause hadde Pepa og Steinar Berås vært sist på fem scoringer – sistnevnte med hat-trick.

Berås la på til 6-0 tidlig i 2. omgang med en elegant lobb. Pepa var heller ikke ferdig for dagen. Han scoret to mål til, og står dermed med 24 nettkjenninger denne sesongen. Kvarteret før slutt fikk Henrik Robstad æren av å fastsatte sluttresultatet til 9-0. ## Fram snudde mot Fløy

Andreas Jacobsen ga Fløy en kjempestart på toppkampen med en heading etter snaue kvarteret. Men det var gjestene fra Larvik som var best på Flekkerøy, og etter drøye halvtimen fikk de hull på byllen etter flere gode sjanser. Det var Johan Gulliksen som utlignet for rødtrøyene.

Rett etter pause var det en gammel kjenning på Flekkerøy stadion som scoret. Dardan Dreshaj scoret mot sine gamle lagkamerater. Samme mann var frempå ti minutter etter og sørget for at det sto 1-3 på måltavla.

Ikke lenge etter punkterte Gulliksen kampen med sitt andre og Larviks fjerde for dagen. Det ble også kampens siste.

Ingen hjelp fra Arendal

I opprykkskampen kunne både Jerv og Vindbjart fått hjelp av Arendal om de klarte å poeng mot tredjeplasserte Notodden. Det klarte de ikke.Det var en jevnspilt kamp på Bjønnes stadion, men 14 minutter ut i andre omgang kom kampens eneste scoring.

Martin Brekke scoret for gjestene og sørget for at opprykkshåpet fortsatt lever for Notodden.