Det så bekmørkt ut for Tottenham da Roman Zozulja ga Dnipro en 1-0-ledelse på White Hart Lane torsdag kveld.

Målet betydde 2-0 sammenlagt for Dnipro, og på grunn av bortemålsregelen måtte Spurs score minst tre ganger.

Håp

Danske Christian Eriksen ga hjemmefansen håp da han scoret med et vakkert frispark snaut ti minutter etter gjestenes ledermål.

Noen minutter senere ble håpet om avansement større.

Etter en konfrontasjon gikk Tottenhams Jan Vertonghen ned for telling og dommeren viste målscorer Zozulja det røde kortet for å ha skallet til belgieren.

Zazulja var rasende, og TV-bildene viste at kontakten mellom de to var minimal.

Utvisningen ødela uansett alt for bortelaget.

Takket manageren

I løpet av noen få minutter scoret Adebayor to ganger og sendte Tottenham videre til åttedelsfinalen. Der skal de forsvare den britiske æren som den eneste representanten fra Premier League.

Adebayor var raus med godordene etter seieren.

– Jeg vil gjerne takke Tim (Sherwood) som har kommet inn og gitt meg selvtilliten tilbake, sa tomålsscoreren.

Tidligere på kvelden røk walisiske Swansea ut etter å ha tapt 1-3 borte for Napoli.