PORTSMOUTH: Erik Huseklepp fikk bare fem minutter på banen i ligadebuten mot Bristol City forrige helg. Det var nok til å få Portsmouth-hjertene til å banke både fortere og mer optimistisk.

— Han var strålende, og rakk å gjøre mye i det korte innhoppet, sier Portsmouth-supporter Russell Gasper til Aftenposten.

Mye skryt før kampen

Selv var sesongkortinnehaveren veldig spent på den norske landslagsspilleren før gårsdagens hjemmedebut, og Pompey hadde heller ikke gått av banen for å skryte av sin nyervervelse.

— Han var farlig og gjorde et umiddelbart inntrykk, skriver kaptein Liam Lawrence i kampprogrammet, og får støtte av trener Steve Cotterill.

— Jeg håper våre supportere var begeistret over Eriks debut. Han har fart og gode ben, skryter Portsmouth-manageren.

Vanskelig kamp

Men det var før hjemmekampen mot Cardiff. Bare 60 minutter fikk Huseklepp på banen, før han ble byttet ut med den gamle Pompey-kjenningen Benjani, uten at nordmannen rakk å utrette mye:

Ingen målsjanser, ingen avslutninger, ingen baller å jobbe med, men om ikke annet – Huseklepp løp mye og var hardt arbeidende i en klassisk, engelsk knokkelkamp. Dessverre ble 26-åringen løpende mye imellom, og bortsett fra å skaffe Portsmouth et par innkast, var det lite av sitt repertoar landslagsspilleren fikk vist frem.

- Erik var middels, sier Portsmouth-sjefen på Aftenpostens spørsmål om hva han synes om nordmannens hjemmedebut.

— Jeg er likevel ikke skuffet over innsatsen hans. Erik er en ung gutt, og alt er nytt for ham her. Jeg kjørte guttene mine for hardt trening denne uken, og derfor slet både han og de andre med tempoet i dag, sier Cotterill etter 1-1-kampen.

Mener Huseklepp får tid

BBCs Portsmouth-kommentator, Laurence Herdman, er likevel ikke redd for at Huseklepp skal få kritikk, verken fra hjemmefansen eller pressen, etter at landslagsspilleren kom solid ned på landejorda etter den lovende debuten mot Bristol City sist helg.

— På ingen måte.

- Dette var en tøff kamp, og selv om det ble vanskelig for ham, fikk Erik heller ikke den støtten eller de ballene han trenger. Det blir spennende å se hvor fort han finner sin rolle her i Portsmouth, det tar alltid tid før man finner sin posisjon i laget, mener BBC-kommentatoren.

Bedring på flanken

Huseklepp startet som spiss, men ble i pausen flyttet ut venstrekanten. Der fungerte 26-åringen bedre, og fikk sjelden applaus tidlig i andreomgangen, da han brøt Cardiffs spill og slå en hurtig og nøyaktig ball inn til midtbanekollegaen Hayden Mullins.

- Jeg synes Erik ble bedre da han ble flyttet ut på siden, og forhåpentligvis får vi se mer av det han kan fremover. At han kan brukes i mange posisjoner, er også en fordel, mener Herdman.

Kampen endte for øvrig 1-1, begge scoringene kom etter at Huseklepp hadde blitt byttet ut. Portsmouth ligger dermed på en 12. plass på tabellen, to poeng bak Cardiff på den siste play offs-plassen.