Cristiano Ronaldo var bare to stangtreffer unna å tangere Lionel Messis scoringsrekord i mesterligaen. Real Madrid slo Schalke med 3-1 og 9-2 sammenlagt.

Portugiseren sto for to av målene til Real Madrid. Med 6-1 å gå på fra den første kampen gjorde Carlo Ancelotti en del bytter på Real-laget

Det spanske stortalentet Jese Rodriguez fikk sjansen fra start, men det gikk bare tre minutter før han ble liggende skadd igjen på gresset etter en duell med Sead Kolasinac. Man mistenker at det kan være snakk om korsbåndskade for 21-åringen. Gareth Bale kom inn som erstatter og waliseren tok igjen opp samarbeidet med Cristiano Ronaldo.

Etter 21 minutter fant Bale Cristiano foran mål med en pasning og 1-0. Det var Ronaldos 12. mål i mesterligaen denne sesongen.

Ti minutter senere slo imidlertid Schalke tilbake. Backen Tim Hoogland forsøkte seg med en langskudd og ballen skiftet retning i Ramos og Iker Casillas var utspilt.

Etter 74 minutter var Ronaldo frampå igjen. Nok en gang var Bale tilretteleggeren. Bare minuttet senere valset Real opp et nytt angrep, og denne gangen slo Ronaldos avslutning i rammeverket og ut på banen igjen hvor Alvaro Morata kontrollert satte inn returen i mål.

Sju minutter før slutt traff Ronaldo stolperoten med et skudd slo at han to ganger var millimetere unna Messis 14 mesterligamål fra 2011/12-sesongen. (©NTB)