MÅLSCORER: Pål André Helland scorer som på bestilling. I kvartfinalen hjemme mot Mjøndalen gjorde han det igjen. Foto: VEGARD EGGEN

ROSENBORG — MJØNDALEN 4-0 LERKENDAL (adressa.no): Rosenborg gikk til pause med 3-0-ledelse i cupkvarten hjemme mot Mjøndalen torsdag kveld.

Scoringer fra Alexander Søderlund, Yann-Erik de Lanlay og Matthias Vilhjalmsson på Rosenborgs tre første muligheter avgjorde kampen, og da så RBK-trener Kåre Ingebrigtsen muligheten til å hvile noen av sine mest brukte spillere.

Jonas Svensson gikk ut ved pause, mens de Lanlay og Mike Jensen ble byttet ut i løpet av den andre omgangen.

Saltstøtte

Overraskende nok fikk Pål André Helland stå på banen i den andre omgangen, og det var vel omtrent det han gjorde – i hvert fall defensivt. Han sto i ro.

— Jeg ble fritatt. Vi fikk beskjed om å bruke minst mulig krefter, og som Kåre sa; er det noen som er god til å snike seg unna, så er det meg, sier Helland og gliser.

Det betød at Tobias Mikkelsen, og senere også Sivert Solli, fikk minimalt med hjelp fra hemnværingen.

— Det var fint, det. Det var ikke mange kalorier som gikk i sluket i andreomgangen, sier Helland fornøyd.

Overstegsfinte-bonanza

Men han var for all del deltakende i mye av det Rosenborg gjorde offensivt, og Helland ble også kåret til Dagens Ivers av Adresseavisen.

LES OGSÅ: Slik spilte Rosenborg (krever innlogging)

Han var direkte involvert i de Lanlays 2-0-scoring, etter å ha kjørt dribleshow med hele åtte overstegsfinter på høyresiden før han kom seg til dødlinjen for å legge inn.

— Når de har to mann i sikring tar det litt tid å få driblet av hele gjengen, men på en god dag klarer jeg det også, sier Helland, før han blir konfrontert med antall overstegsfinter.

— Det funker, det. Tre mann i boden, så da blir det 2,5 på hver av dem, konkluderer han.

Ny scoring

Etter hvilen fikk Helland æren av å fastsette sluttresultatet til 4-0 etter en knapp time. Et innlegg fra Tobias Mikkelsen ble headet ut av Mjøndalen-forsvaret.

— Jeg så den gå over Christian Gauseth (Mjøndalen-spiller), og da er det bare å vente til han setter seg selv ut av spill og ta seg forbi. Og får jeg skyte upresset fra ti meter er jeg dårlig om jeg ikke scorer. Da har jeg en dårlig dag, sier Helland.

Som hadde flere muligheter til å øke ledelsen utover i kampen.

— Når jeg hadde fullstendig fripass defensivt kunne jeg bruke energi på noen maksløp offensivt. Men 4-0 er fint, det, sier han.

Og har selvsagt helt rett i det.

PS! Rosenborg møter Stabæk i semifinalen på Lerkendal.