I morgen kveld spiller tromsøværingen den største kampen i sitt liv på bortebane mot verdens beste klubblag, Bayern München.

– Det blir en opplevelse uten like. Det blir fullt hus og 80.000 tilskuere, og vi møter verdens beste klubblag, sier Ruben Yttergård Jenssen til iTromsø.

”Mirakelet i München”

Han skjuler ikke at Bayern München er enorme favoritter før morgendagens kamp. Tippeselskapene gir noen få prosenter i avkastning på hjemmeseier i kampen. I Kaiserslautern håper fansen på det de kaller ”Mirakelet i München”.

– Fansen har alltid forhåpningener. Selv om man vet at det er minimale sjanser. Det er alltid et håp før en fotballkamp begynner, sier 26-åringen.

Bayern München har vært uovervinnelig på fotballbanen både hjemme i Tyskland og ute i Europa de siste årene. I år jakter de trippelseier for andre sesong på rad.

– Guardiola (Bayern München-treneren, journ.anm.) har sagt at de ønsker veldig gjerne å vinne trippelt igjen. De blir å ta det på fullt alvor, tror Jenssen.

– Men de har tapt et par kamper etter at seriemesterskapet ble sikret. Kan det bety noe her?

– Ikke annet enn at de eventuelt skjerper seg. De har tapt to kamper som ikke betyr noe, sier den tidligere TIL-stjernen.

Stor delegasjon

Etter en lukket trening i går satte han seg på bussen med lagkameratene til München.

I morgen får han støtte fra 6.000 bortesupportere på tribunen. Også pappa, mamma, brødre og venner er på tribunen.

– ”Min delegasjon” er på syv stykker faktisk. Det er bare artig at de ønsker å være med på opplevelsen, sier Ruben Yttergård Jenssen.

Uansett utfall blir onsdagens kamp en stor erfaring for Yttergård Jenssen. Det blir gjensyn med Mario Madzukic og Javi Martinez som han har møtt for Norge og TIL mot Kroatia og Athletic Bilbao. Også Franck Ribery er trolig med.

— Man får et godt bilde på hvor man står. Man får ikke prøvelser mot stort bedre spillere enn dette, sier han.

SPORTSDØGNET: