Dagen etter lønningsdag 20. februar, ble spillerne orientert om at klubben ikke hadde penger til å kjøre ut lønna. Rosenborg har i underkant av 300.000 kroner i totale lønnskostnader i måneden, og det er penger klubben i øyeblikket ikke har.

– Vi jobber desperat med å få inn penger til februarlønna. Forhåpentlig kan vi kjøre den så fort som mulig etter kampen på torsdag, men det kan bli aktuelt å kjøre halv lønn i første omgang. Håpet var å dekke inn mye av lønnskostnadene ved å fylle hallen mot Sparta sist. Men vi mistet mange publikummere på vinterferie, fint vær og OL-avslutning. Nå håper vi at publikum støtter oss ved å komme på kamp, og ved å kjøpe sesongkort for neste sesong. Og det hadde ikke gjort noe om en sponsor tok kontakt, sier administrerende direktør Per Jørgensen i Rosenborg Elite

Lønnskutt ikke-tema

Selv om klubben sliter økonomisk, hevder Jørgensen at det ikke er aktuelt å be spillerne om å gå ned i lønn.

– Alle skal få det de har krav på, det er ikke et tema å gå ned i lønn, sier han.

Det hadde ikke gjort noe om en sponsor tok kontakt

Det er ikke bare spillerne som ikke har fått pengene sine. Alle ansatte i klubben venter på lønn.

– Vi har vært føre var, og orientert om situasjonen i forkant. De to månedene her blir som de blir, men vi tar uansett sikte på å være klare med hele februarlønna den 5. mars, og regner med at sesongens siste lønnsutbetaling skjer til rett tid den 20. mars, sier Jørgensen.

Stoler på klubbledelsen

Direktøren skryter av måten spillerne mottok det kjedelige budskapet om tom lønningspose.

–Jeg synes spillerne takler situasjonen fantastisk bra. Men selvsagt er det ikke populært å ikke få lønna si. Det er det ikke for oss i administrasjonen heller, sier han.

–Vi har bestemt oss for at vi kun kan påvirke det sportslige. Så får vi stole på at administrasjonen klarer å løse situasjonen. Vi må bare være profesjonelle og kjøre på videre. Det er jo ikke vond vilje som gjør at vi ikke får lønn av klubben, sier trener Hasse Hansson.