Planen var at Bovim skulle starte sesongen i Oslo torsdag. Nå må hun i stedet vente til stevnet i Florø 7. juni.

— Under trening for en tid tilbake kjente jeg en krampe i leggen. Det gjør at jeg må utsette sesongstarten et par uker, sier Bovim.

Hun er tydelig på at det ikke er snakk om noe alvorlig.

— Et problem blir det først hvis du ikke lytter til sånne signaler. Hvis jeg hadde løpt torsdag til tross for krampen, ville jeg pådratt meg en strekk. Dette har ingenting å si for sesongen, fastslår 1500-meterløperen.

God vinter

Før OL i London ble hun regnet som et av Norges største håp, men på den siste treningsøkten før lekene skadet Bovim akillesen. Den skaden måtte opereres, og siden ble Odda-damen gravid. Dermed gikk hele 2013-sesongen uten henne. Likevel er hun trygg på at hun kan være med helt i verdenstoppen i år.

— Oppkjøringen har vært veldig bra. En krampe i leggen er ingenting å snakke om, det viktige er at jeg ikke har hatt problemer med akillesen. Jeg må selvfølgelig løpe noen løp før jeg kommer inn i det igjen, men vinteren har vært god.

Hun har hatt med seg familien på lange treningsleirer de siste månedene. Sønnen Ferdinand er nå litt over ett år gammel, og mannen Frode Bovim har hatt pappapermisjon.

I januar og februar oppholdt de seg i Sør-Afrika, før de var i Portugal fra slutten av mars til slutten av april. 32-åringen forteller at hun på såkalte referanseøkter, økter med ti 400-metere med ett minutt pause imellom, har gjort det like godt som når hun har vært på sitt aller beste tidligere.

- Har imponert meg

Ronny Nilsen, sportssjef i Norges Friidrettsforbund, er glad for å ha Bovim tilbake.

— Hun har fått trent kjempebra og er absolutt godt i rute til sesongen. Da hun fikk skaden i 2012, var hun veldig tydelig på at målet hennes var å komme tilbake. Når du har motivasjonen på plass, er det fullt mulig, og hun har vært veldig profesjonell i opptreningen. Hun har imponert meg, og kan prestere godt allerede i sommer, sier Nilsen.

Spørsmålet er hvor godt. I VM i 2011 kom hun på en knallsterk sjetteplass, i EM året etter ble hun nummer elleve. Sesongens store mål er EM i Zürich i august.

— Jeg har lyst å gjøre det bedre enn jeg har gjort i EM før, og topp seks er et mål. Først gjelder det å sørge for at jeg får stå på startstreken i finalen. Det er ikke mye som skal til før man ikke gjør det, sier Bovim.

Torsdagens stevne på Bislett er det første av tre elitestevner i Norge. Det neste er i Florø om 17 dager, det siste på Fana stadion 2. august.

Ingvill Måkestad Bovim

Født: 7. august 1981

Kommer fra: Odda

Bosted: Oslo

Sivil status: Gift med Frode Bovim, sammen har de Ferdinand (1)

Trener: Knut Jæger Hansen

Klubb: Bækkelaget, startet i Korlevoll

Personlige rekorder: 4.02,20 på 1500 meter, 1.59,82 på 800 meter

Beste plassering: Sjetteplass fra VM i 2011 på 1500 meter