ROSENBORG — OILERS 0-3 (0-1, 0-0, 0-2)

I en tett kamp der hjemmelaget forsvarte seg bra, og Oilers lenge så ut til å mangle det siste lille ekstra ble det til slutt Dan Kissel som vippet kampen i favør topplaget.

Amerikaneren scoret 1-0 helt i slutten av første periode. Den ledelsen klarte ikke Oilers å øke før 11 minutter gjensto. Da hadde til gjengjeld Rosenborg løftet spillet sitt høyere opp på isen, og med Dennis Sveum sittende i utvisningsboksen kunne vertene fått utlikningen som hadde sendt dem selv nærmere sluttspill, og samtidig gitt Oilers en langt vanskeligere vei mot seriegull.

I stedet snappet Kissel pucken i egen sone, lurte seg fri fra én motspiller, satte fart direkte mot Rosenborg-målet, lurte av en ny motspiller på veien og fintet til slutt ut Rosenborg-keeper Brady Hjelle. Dermed kunne han elegant legge pucken i nettet, og feire for 2-0. — En av våre backer blokket et skudd slik at jeg kunne plukke opp pucken å gå og score. Jeg gjorde mye på egen hånd, men om ikke det skuddet hadde blitt stoppet ville jeg aldri kunnet score, sier Dan Kissel til Aftenbladet.

Han mener scoringen kom på et meget gunstig tidspunkt.

— Den scoringen var enormt viktig. Selv om vi hadde brukbar kontroll på kampen var det hele tiden en fare for at Rosenborg kunne utlikne så lenge vi bare ledet med ett mål. De kunne selvsagt kommet tilbake etter den andre scoringen også, men den viste seg å bli avgjørende, sier Kissel.

Peter Lorentzen fastsatte sluttresultatet til 3-0 da han scoret i tomt bur i siste spilleminutt.

Vålerenga tapte

Vålerenga tapte 1-2 på straffeslagkonkurranse borte mot Sparta torsdag kveld. Det betyr at Oilers tok tilbake tabelltoppen i eliteserien.

Lørdag møter Oilers nettopp Sparta hjemme. Vinner de den kampen etter ordinær tid, samtidig som Vålerenga taper for Frisk er Oilers seriemestere.

Sannsynligheten er likevel stor for at seriemesterskapet avgjøres i siste serierunde på Jordal Amfi der nettopp Vålerenga og Oilers møtes.

Kjedelig start

Den første perioden åpnet med stort Oilers-trykk uten at gjestene klarte å skape noen store sjanser. Rosenborgs muligheter kom som følge av at de satte fart i lengderetning da de vant pucken, og trønderne skapte sine sjanser mens gjestene kom halsende etter.

Siste halvdel av periode ble jevnspilt, men aldri sjansefylt. Mye av årsaken var nok manglende rytme som følge av fire utvisninger fra fire ulike situasjoner i løpet av tre og et halvt minutt. Lagene spilte i rask rekkefølge fem mot fem, fem mot fire, fire mot fire, tre mot fire, tre mot tre, tre mot fire, fire mot fire, fire mot fem og fem mot fem igjen. Slikt blir det vanskelig å skape fin hockey av.

Likevel fikk Oilers den forløsende scoringen idet det gjensto 53 sekunder av perioden. Nick Schaus dyttet pucken ned til Martin Strandfeldt som fant Dan Kissel foran mål. Til tross for meget trang posisjon greide Kissel å dra ut Brady Hjelle og sette pucken i buret.

— Jeg og Martin angrep i spill to mot én. Han slo en fin pasning, og jeg klarte å sette keeperen ut av spill, forklarer Kissel.

Kjedeligere fortsettelse

Hjemmelaget kjemper en kamp mot Stjernen om å kapre den åttende og siste plassen i NM-sluttspillet, og gjennom heroisk forsvarsspill viste trønderne at de virkelig har lyst på den siste plassen. De lå klokt i sine soner, og hindret Oilers-spillerne i å skape de helt store sjansene. Bortelaget hadde utrolig mye puck, men Rosenborg fortsatte å være gode på kontringer. Derfor var 1-0-ledelsen aldri helt trygg.

Det mest oppsiktsvekkende i midtperioden var en god gammeldags nevekamp mellom Rosenborgs Inge Stokvik og Oilers-back Travis Ehrhardt. De to rullet rundt på isen og delte ut slag også etter at spillet var stoppet.

Oilers-keeper Henrik Holm så ut til å bli grepet av et øyeblikks galskap og kastet seg inn som tredjemann i det som var en mann mot mann-duell. Dermed ble det fire minutters utvisning på Stokvik, og to minutter hver på de to Oilers-spillerne.

Rosenborg hevet seg

I siste periode bestemte Rosenborg seg tydelig for å forsøke å prege kampen i større grad, og gjorde et helhjertet forsøk på å utlikne helt fram til Kissel satte inn sin andre scoring for dagen. Det virket som piffen forsvant litt hos Joakim Hjelm og lagkameratene på stillingen 0-2, og dermed kunne Oilers kontrollere helt inn.

Hjemmelaget tok ut keeper de siste to minuttene, uten annet resultat enn en scoring i mot.

— Det var en kamp med mye rushing fram og tilbake, og to gode keepere. Vi spilte ikke vår beste hockey denne gang, sier Kissel.